‘El mes de la cooperació a Vicjove’ celebra la 4a edició

La programació vol tractar, de forma dinàmica i artística, temàtiques tant rellevants com el desenvolupament sostenible i els drets humans.

El mes de la cooperació a Vicjove.
El mes de la cooperació a Vicjove

En el marc del Pla de sensibilització i educació pel desenvolupament de l’Ajuntament de Vic, arriba la quarta edició del mes de la cooperació a Vicjove.

 

Durant aquest mes de març, s’han programat diverses activitats de cooperació internacional on hi participen diferents col·lectius de joves de la ciutat. L’objectiu d’aquest programa d’activitats és el de sensibilitzar als joves de la ciutat a través d’experiències de cooperació internacional, per aconseguir la seva implicació en aquestes activitats i així construir una societat més crítica i responsable amb els problemes globals.

 

El programa s’obrirà el divendres 22 de març al Vicjove amb “Teatre vivim”, un taller teatral dirigit per Jordi Arqués i interpretat per alumnes d’Escènic Vic que ens aproparà a una realitat commovedora, la dels refugiats.

 

El dissabte 23 de març al Vicjove, el grup de Trucs dels Agrupaments Escoltes Tsunami i Collformic de Vic explicaran la seva experiència a Diatock, al Senegal, on aquest any varen participar en el projecte de cooperació internacional de l’Ajuntament de Vic amb l’objectiu d’animar a altres joves a viure la mateixa experiència.

 

El dissabte 29 de març, el Casino de Vic acollirà l’actuació ‘Calen les fronteres entre països?’, en la que els alumnes de l’Institut la Plana, guanyadors de la Lliga de Debats de Secundària i Batxillerat que impulsa la Xarxa Vives d’Universitats, hauran de preparar-se un discurs d’un minut i mig sobre aquesta temàtica. La periodista i reportera de TV3 Samantha Vall presentarà l’acte i els tres finalistes del programa d’oratòria ‘El got d’aigua’ de TV3 seran els convidats especials que faran de jurat dels nostres concursants.

 

La darrera sessió del programa serà el dijous 4 d’abril amb la presentació del llibre “Saviesa en Colors Africans”, un recull d’imatges del Camerun i textos literaris que conviden a reflexionar sobre l’experiència humana i els drets humans. El llibre es presentarà de manera poètica a càrrec dels joves del projecte 9aVic i de les entitats impulsores d’Oikia, Càritas, Tapis i Casal Claret. L’acte comptarà amb l’animació musical de Xavier Baurier, els autors de la selecció de textos, Ester Busquets i Ramon Bufí, i Francesc Admetlla, autor de les fotografies. La presentació es farà a l’espai Canigó de la llibreria Muntanya de Llibres de Vic.

 

Pots consultar i descarregar tota la programació aquí.