9a edició del Congrés Europorc
El Congrés Europorc es perfila com la trobada professional de referència del sector porcí del sud d’Europa.
Ahir al matí es va presentar, en roda de premsa, la 9a edició del Congrés Europorc, a la sala Coll i Bardolet de l’edifici el Sucre, a VicLa roda de premsa va anar a càrrec de Josep Burgaya, president de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) i segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Josep M. Cervera, cap de l’àrea d’internacionalització empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Font, cap d’Unitat de Negoci de Caixa Manlleu i Miquel Collell, director del Congrés Europorc.L’Europorc, que amb la seva curta vida ja s’ha situat entre els congressos més importants i amb més projecció internacional del sector porcí, continua apostant per una nova dimensió i visió de futur a tots nivells en consonància al creixement que ha experimentat els darrers anys. Tot i que des de l’any 2002 s’ha treballat donant estructura al Congrés i assentant les bases, tant pel que fa al format com a l’estratègia de posicionament, els canvis d’orientació que es van plantejar l’any passat i que es consoliden en aquesta edició han donat els seus fruits: un projecte sòlid, amb el suport incondicional del sector i que ja ha travessat fronteres. El Congrés Europorc es perfila com la trobada professional de referència del sector porcí del sud d’Europa.Seguretat alimentària, bioseguretat i benchmarkingEl Congrés, transversal en concepte i execució, és “aplicat i aplicable” com bé el defineix el seu director, Miquel Colell. El contingut del programa versarà, com en edicions anteriors, al voltant de tres grans eixos: les sessions generals, les sessions paral•leles i els contactes amb les associacions. Tres eixos que abordaran temes de creixent interès entre els professionals del sector i fervosa actualitat com: la seguretat alimentària amb Carlos Abellán -expert en productes alimentaris, condicions sanitàries i gran coneixedor de la legislació americana- i Oriol Ribó -coordinador de les activitats de benestar animal de l’EFSA- ; els revolucionaris mètodes de la Bioseguretat de la mà dos grans preceptors com són Scoot Dee i Jean Michel Guillaume -eminències en veterinària i reputats consultors arreu del món- ; el Benchmarking, sessió magistral conduïda per David Thelwall o l’Extralabel, abordat des del punt de vista més pràctic per Antonio Palomo i Joaquím Bringas i el seu marc legal amb el subdirector general de Ramaderia del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquím Porcar.La vessant més empresarial ens portarà a conèixer, de primera mà, com han aconseguit posicionar el pernil com a valor afegit amb representants del pernil ibèric, el pernil de Teruel i el pernil Duroc. El programa es completarà amb les jornades paral•leles al Congrés que, organitzades per l’ASFAC, ASSAPORC, GESFER, JARC i co-organitzades pel DAR, tractaran temàtiques tan diverses com les reduccions de la càrrega nitrogenada dels purins en funció de l’alimentació dels animals o les plantes de biogàs, entre d’altres. També es comptarà amb la presència de la directora general d'Agricultura i Ramaderia del DAR, Rosa M. Cubel.Vietnam i Filipines, països convidatsDesprés de les satisfactòries valoracions del workshop entre productors catalans i empreses poloneses, enguany l’Europorc aposta fermament per donar continuïtat a aquesta experiència endegada l’any passat amb Vietnam i Filipines com a països convidats. Tal com va explicar Josep M. Cervera en la seva intervenció “amb la celebració del workshop s’aconsegueix atraure compradors i institucions internacionals i afavoreix l’estratègia de creixement del congrés dotant-la de transcendència internacional”. Amb aquestes trobades empresarials, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Europorc busca afavorir l’establiment de col•laboracions, crear sintonies i obrir línies de negoci amb empreses catalanes. Juntament amb els màxims representants d’empreses de referència d’ambdós països, destacar la presència del Ministeri d’Agricultura i Ramaderia del Vietnam durant els dies del Congrés.L’acte de presentació l’ha tancat Josep Burgaya que va agraïr el suport rebut per part del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) de la Generalitat de Catalunya, Caixa Manlleu, la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, patrocinadors, col•laboradors i de tot el sector porcí en general. El Congrés Europorc -que va néixer amb la voluntat de reunir a Catalunya experts en el sector que poguessin aportar una visió global de la producció, comercialització i consum del sector porcí, així com la d’oferir al sector totes aquelles eines i elements necessaris per actualitzar i millorar la seva activitat- tindrà lloc els dies 12 i 13 de maig, a l’edifici el Sucre de Vic.