Vicenç Altaió fent un recorregut pels diferents treballs de l'artista

ACVIC estrena "Espai Llibres", un inèdit recull de l'obra de Frederic Amat en el món de l'edició

L'equipament cultural també engega una nova entrega del seu monogràfic dedicat a la ceràmica i enceta un nou capítol de la sèrie "Relats fotogràfics", dedicat al fotoperiodisme

 

ACVIC comença el seu nou curs expositiu amb "Espai Llibres", un inèdit recull dels treballs de l'artista Frederic Amat en el món del llibre i les publicacions que descobreix la seva escriptura visual. El centre d'art estrena també les noves entregues dels seus cicles de ceràmica, amb Sama Genís, i de fotoperiodisme, amb una col·laboració entre el fotògraf Pere Puntí i l'escriptor Jordi Puntí. Les exposicions es podran visitar fins al 30 de desembre en el primer cas i fins al 7 de novembre en el segon.  

L'exposició de Frederic Amat (Barcelona, 1952), a cura de Vicenç Altaió, és un recorregut per les seves obres relacionades en el món de l'edició, recopilades durant els últims 50 anys, ja sigui des de la perspectiva dels seus llibres d'artista, títols il·lustrats o bé acompanyats d'un text literari i que inclouen col·laboracions amb autors de renom com J.V. Foix, Joan Brossa, Federico García Lorca, Juan Benet, Juan Goytisolo, etc. Uns treballs que "han estat un estímul per a la meva obra plàstica", com ha assegurat el propi artista a l'acte d'obertura, on ha destacat la seva col·laboració en les seves publicacions amb la dissenyadora Estela Robles. Per la seva banda, Vicenç Altaió ha assenyalat la importància de la recerca d'Amat pel que fa a l'escriptura visual i que es pot veure en la seixantena de llibres i publicacions que l'artista ha realitzat. Segons Altaió, Frederic Amat "se serveix de totes les tècniques de reproducció: de les clàssiques calcografies en aiguafort i xilografia a les tintes planes en serigrafia, l'òfset industrial, la fotocòpia o la impressió digital".

ACVIC també engega una nova entrega del seu monogràfic dedicat a la ceràmica de la mà de Sama Genís Orriols (Vic, 1965) amb l'exposició "Natures mortes" on l’artista s'expressa "amb tècniques noves i buscant el límit del fang" i, en aquest cas, centrant-se en "la naturalesa de les males herbes que tots veiem als vorals de la carretera".

També s'enceta un nou capítol de la sèrie Relats fotogràfics, dedicat al fotoperiodisme, amb una fotografia de gran format de Pere Puntí (Vic, 1966), acompanyada d'un text de l'escriptor Jordi Puntí (Manlleu, 1967) i que protagonitzen Pep Guardiola i José Mourinho. Pere Puntí ha volgut agrair l'oportunitat d'exposar a ACVIC ja que així "dóna visibilitat a un col·lectiu força oblidat com el dels fotoperiodistes".

L'acte d'obertura, que s'ha dut a terme a davant del centre d'art, ha comptat amb la presència de Susagna Roura, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vic, així com també dels mateixos Frederic Amat, Vicenç Altaió, Pere Puntí i Sama Genís, i d'Anton Granero, director d'ACVIC. Granero ha pronunciat unes paraules de record i homenatge a l'artista Aina Roca, membre de la junta d'H.AAC, despareguda recentment.

L'acte s'ha dut a terme  complint tots els protocols de sanitat i seguretat establerts amb motiu de la pandèmia. Una vegada acabats la presentació i els parlaments, s'han pogut visitar les exposicions en grups de 20 persones com a màxim.

Sobre ACVIC

ACVIC Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l'art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l'entorn immediat com de fora, i fomenta la relació entre l’activitat educativa i el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d'incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.