El ceramista Pep Madrenas davant d'una obra seva

ACVIC reivindica el paper artístic de la ceràmica i la fotografia

"La llum d'aigua i fang", del ceramista Pep Madrenas, i la nova entrega del cicle de fotoperiodisme "Relats fotogràfics" es poden visitar fins al 30 de desembre

 ACVIC Centre d'Arts Contemporànies reivindica el paper artístic de la ceràmica i de la fotografia. El centre estrena una nova entrega del seu cicle de ceramistes amb “La llum d’aigua i fang”, una exposició on Pep Madrenas mostra diferents peces i composicions artístiques de ceràmica inspirades en el mar. El centre també mostra una fotografia de gran format del fotoperiodista Adrià Costa feta a la Zombie Walk de Sitges i acompanyada d'un text del periodista i escriptor Toni Coromina dins de la sèrie "Relats fotogràfics". Ambdues exposicions es podran visitar fins al 30 de desembre.

 

A “La llum d’aigua i fang”, el ceramista Pep Madrenas (Folgueroles, 1953) exhibeix diferents peces de ceràmica, tant soltes com formant composicions, que ha elaborat amb motiu de l'encàrrec d'un particular. Les peces recreen la visió de la sorra del fons del mar, l'aigua i els reflexos de la llum. L'artista, que s'ha inspirat en un "tros de costa", afirma que, com en totes les seves obres, el punt de partida és un procés d'investigació que el porta a aprendre i que "enriqueix el meu taller". Les peces exhibides són de gres i fang refractari i han estat cuites amb forn de gas a 1270º; també ha utilitzat esmalt modelat.  

 

L’arquitecte i artista Ferran Blancafort, que ha col·laborat en l'exposició, afirma que l'obra de Madrenas “fuig del llenguatge visual per utilitzar el llenguatge de la percepció sensitiva”. Són “objectes que amb la seva quietud transmeten i aconsegueixen desviar-nos del nostre camí per poder acostar-nos-hi i sentir-los.”, afegeix.

 

El centre també ha estrenat el cinquè capítol del cicle de fotoperiodisme “Relats fotogràfics” amb una imatge de gran format del fotògraf Adrià Costa (Vic, 1978), que treballa a naciodigital.cat, captada a la tradicional Zombie Walk que s'organitza en el marc del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Una imatge que Costa va escollir perquè "fuig de la resta de fotografies que s'han exhibit fins al moment i pel nivell de realisme dels personatges que hi apareixen". Costa també es mostra molt satisfet d'haver pogut formar tàndem amb el periodista i escriptor Toni Coromina (Vic, 1955), que no va poder assistir

a l'acte, amb el qual ha col·laborat diverses vegades i que ha escrit un text relatiu a la imatge en què planteja un debat sobre el bé i el mal i la naturalesa humana. L'obertura s'ha dut a terme tenint en compte les restriccions i mesures de seguretat decretades per les autoritats amb motiu de la pandèmia.  

 

Frederic Amat, per partida doble a Vic

L’obra de Frederic Amat, que fins al 30 de desembre es pot veure a ACVIC a “Espai Llibres”, exposició dedicada a la seva escriptura poética i llibres d’artista, tindrà presència per partida doble a Vic. Properament L’albergueria (carrer de l’Albergueria, 1 Vic) acollirà una exposició de l’artista, amb obra creada expressament per aquest espai.

 

Sobre ACVIC Centre d'Arts Contemporànies

ACVIC Centre d’Arts Contemporànies és un equipament cultural públic on es promou la creació, investigació i producció de propostes vinculades a l'art contemporani. Impulsat per l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i gestionat per H. Associació per a les Arts Contemporànies, el centre acull i interactua amb artistes i actors culturals, tant de l'entorn immediat com de fora, i fomenta la relació entre l’activitat educativa i

el territori i la interacció social, creant situacions que possibilitin incorporar nous públics a les activitats artístiques. En la seva producció, també tracta d'incidir en elements controvertits de la realitat social obrint-se a una àmplia tipologia de creadors. Per altra banda, incentiva projectes de recerca que desenvolupen metodologies basades en hipòtesis de treball i la possibilitat de portar-los a terme en un àmbit més experimental.