L’alcalde de Vic acompanyat de totes els representants que van assistir ahir a la reunió constitutiva de la Comissió 2014

Ahir es va constituir a Vic la Comissió 2014 per commemorar els fets de 1714 a Catalunya

Representants de diferents àmbits socials, culturals, polítics i institucionals es van reunir ahir a l’Ajuntament de Vic per començar a definir un gruix d’actes commemoratius tant de l’àmbit institucional com científic i també popular

Ahir al vespre va quedar constituïda la comissió organitzadora dels actes commemoratius del 300 aniversari dels fets del 1714 que van suposar la pèrdua de les llibertats polítiques i de la sobirania del poble català. La Comissió 2014 està presidida per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i en formen part representants de la societat civil, entitats, partits polítics i institucions que  treballaran per configurar un programa d’actes divers i plural que arribi a la ciutadania a partir de tres nivells: l’institucional, el científic i el popular.

 

La comissió està formada, apart de l’alcalde, pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Joan López, i també pels regidors Anna Erra i Toni Serrat; pel director del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoberro; Elisabet Farreras, alcaldessa de Montesquiu i consellera comarcal, Anna Seijas, gerent del Consell Comarcal d’Osona, Josep M. Font, d’ERC; Iban Lapeira de SI; Santi Ponce, historiador i professor de la UVic; Mn. Pere Casas, rector de l’ermita de Sant Sebastià; Arnau Martí d’ICV; Josep Anglada i Marta Riera de la PxC; Xevi Rovira, tinent d’alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer; Antoni Ylla-Català, president del Patronat d’Estudis Osonencs; Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya; David Colomer i Jordi Ortiz, d’Òmnium Cultural; Aleix Andreu de l’Associació Cultural Espai Cat i Ramon Ripoll de la CUP. La seva configuració està oberta a noves incorporacions.

 

A la reunió van sorgir diferents idees que s’hauran d’ordenar i concretar en els propers mesos. Així doncs es va determinar que es faria una segona reunió pel mes d’abril on cada representant hauria pogut parlar amb els seus col·lectius i que per tant es podrien posar sobre la taula les diferents propostes. Així doncs es va parlar de realitzar conferències, publicacions i actes populars alguns d’ells vinculats a l’ermita de Sant Sebastià que és on es va signar el Pacte dels Vigatans.