Josep M. Vila d’Abadal lliurant la vara a la nova alcaldessa de Vic. FOTO: Xevi Auseller

Anna Erra, proclamada alcaldessa de Vic

Erra: “treballarem per una ciutat més amable, més humana, més integradora i nacionalment més compromesa”

Dissabte passat van quedar constituïts els nous ajuntaments. A Vic, per primera vegada, Anna Erra, va prendre possessió del seu càrrec, juntament amb els 20 regidors que formen el consistori.

 

La sessió constitutiva va començar puntualment a les 12.00h. en una Sala de la Columna plena de gom a gom així com l’espai adjacent que s’havia habilitat amb una gran pantalla per tal que es pogués seguir còmodament aquest acte. Després de prometre o jurar ‘lleialtat al Rei i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l’Estat així com l’Estatut d’Autonomia de Catalunya’, els regidors van procedir a la votació que va donar el següent resultat: 9 vots per a Anna Erra (CiU), 6 vots per a Joan Ballana (ERC), 4 vots per Joan Coma Roura (Capgirem Vic), 1 vot per a Benjamí Dòniga (PSC); i 1 vot per a Josep Anglada (Plataforma Vigatana). Per tant, Antoni Serrat, membre de més edat del consistori, va proclamar alcaldessa de Vic, Anna Erra, per haver estat la candidata de la força política més votada a les eleccions municipals del darrer 24 de maig. Tot seguit, l’alcalde sortint, Josep M. Vila d’Abadal va lliurar la vara d’alcalde a la nova alcaldessa de Vic, Anna Erra.

 

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra (CiU), en el seu discurs institucional, va voler estendre la mà a l’oposició reclamant que és temps de fer nova política i afirmant que “no volem aliances singulars, sinó que és el moment dels diàlegs plurals”. En aquest sentit, Erra va manifestar que el nou mapa social de la ciutat exigeix “un marc diferent de relacions diferents” i que cal estar “oberts a tot i a tots”, va continuar. La nova alcaldessa de la ciutat va afirmar que en aquesta nova manera de fer és necessària “la transparència i la coherència en les preses de decisions”, i a la vegada, és necessari “replantejar la representativitat dels òrgans de govern de la ciutat com és el cas de les Juntes de Govern Local i les sessions plenàries”. Des de la perspectiva de ciutat, Anna Erra va afirmar que “cal treballar per construir una ciutat més amable, més humana, més integradora i nacionalment compromesa”.

 

Joan Ballana (ERC-SOM Vic) per la seva part, va agrair la confiança emesa de cadascun dels seus votants. Ballana va recordar que “darrera de cada vot hi ha dos missatges molt importants: un anhel d’independència i que Vic es mantingui com una de les capitals de la nova República Catalana; així com també un anhel social basat en la nova manera de fer política amb transparència i ètica social”.

 

Joan Coma Roura (Capgirem Vic) va insistir en que cal fer front a les desigualtats socials de la ciutat i que cal actuar amb fermesa per corregir-les. Van defensar que no són polítics professionals i va remarcar que “mai fins ara una candidatura assembleària de base i rupturista havia aconseguit el 17% de vots”; “i mai fins ara les esquerres havien aconseguit majoria en aquest Ajuntament”; va afegir.

 

Benjamí Dòniga (PSC) no va voler fer un discurs institucional i va dirigir unes paraules d’agraïment a totes les persones que s’han implicat a la seva llista, així com a la seva família. Dòniga va manifestar que està obert a escoltar a tothom i va continuar afirmant que “hi ha molt per fer i molt per construir”.

 

Josep Anglada (Plataforma Vigatana) va anunciar a la proclamada alcaldessa que al llarg de la legislatura no li donaria suport i va recordar que des de la seva formació política defensaria els de casa i va assegurar que les properes eleccions municipals augmentaria de nou la xifra de regidors del seu partit.

Arnau Martí (Vic per a tots) va reivindicar “la bona política com element imprescindible pel progrés de la nostra societat”. El seu grup polític es compromet a “treballar per una ciutat solidària, justa i que tingui en compte aquells més desfavorits”.