Comença el procés participatiu per elaborar el nou Pla Local de Joventut de Vic
El Pla s’estructurarà a partir dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i marcarà les polítiques de joventut dels propers quatre anys
El Vicjove engega un procés participatiu obert a tothom per començar a elaborar i redactar el nou Pla Local de Joventut 2021-2024, que guiarà totes les accions de joventut a Vic en els propers 4 anys. Per fer-lo s’organitzaran tres taules de diàleg telemàtiques obertes a tota la joventut i dividides per temàtiques al llarg del mes de febrer.
La regidora de Joves, Elisabet Franquesa, remarca que “la veu del jovent és imprescindible” i que és té l’objectiu de crear un espai on el jovent pugui expressar què pensa de la ciutat, de les polítiques de joventut, de les seves necessitats i expectatives de futur i també de com es pot millorar Vic de forma conjunta.
Les taules de diàleg s’organitzaran i estructuraran a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i per a participar a les sessions cal inscriure’s a través de www.vicjove.cat.
Pel jovent de Vic que no pugui participar en aquestes trobades i vulguin donar el seu punt de vista s’habilitarà una pàgina web des d’on es podrà seguir l’actualitat del procés i expressar l’opinió a través d’una enquesta online a tinc17propostes.vicjove.cat.
Quan seran les sessions de participació?
- Treball decent i indústria; l’educació de qualitat i la cultura.
Dijous, 11 de febrer, a les 6 de la tarda.
- Salut i benestar.
Dissabte, 20 de febrer, a les 12 del migdia.
- Acció pel clima, cooperació i igualtat de gènere.
Divendres, 26 de febrer, a les 6 de la tarda.
Què són els ODS?
Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són els que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015.
Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança.
Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució. Els indicadors seran establerts per la Comissió d’Estadística de les Nacions Unides l’any 2017.
Els ODS són el resultat d’un procés de negociació que es va dur a terme després de la Cimera de Rio+20 (2012), partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.