Comencen les votacions dels pressupostos participatius a la zona del Merma de Vic

Les 17 propostes fetes íntegrament per la ciutadania de la zona dels verds es podran votar fins al 4 d’octubre

Cartell informatiu de la votació dels pressupostos participatius.
Cartell informatiu de la votació dels pressupostos participatius

Des d’aquest dilluns 14 de setembre i fins al 4 d’octubre, els veïns i veïnes del la zona Verda del Merma de Vic podran fer les votacions als pressupostos participatius d’aquest any, amb una partida destinada de 200.000 euros. Dels 17 projectes finalistes, se’n podran votar un màxim de 3, ordenant-los d’1 a 3 segons les prioritats: l’opció 1 és la més prioritària i la 3, la menys important. Tant la informació dels tots els projectes com les votacions es podran fer a merma.vic.cat. Les persones que no disposin d’internet podran votar a presencialment al Centre Cívic Can Pau Raba (c. Raval Cortines, 24) i a l’Oficina de turisme (plaça del Pes, s/n).

 
Per poder votar cal tenir 16 anys o més i estar empadronat a la zona del Merma. Es podran consultar els llistat de carrers inclosos en aquesta zona a decidim.vic.cat. Els barris que formen la zona Verda del Merma són el barri dels Caputxins, del Nord, de Sant Llàtzer, de les Quatre estacions i la part nord i est del centre històric. Josep-Ramon Soldevila, regidor de Participació, anima a tot el veïnat del Merma a votar “la proposta que més els agradi i que voldrien que l’Ajuntament realitzés”.
 

Després de finalitzar la primera fase de propostes i deliberació entre tots els veïns i veïnes, s’han preparat 17 propostes que caldrà que es prioritzin a través d’un sistema de vot ponderat. Els projectes s’emmarquen en el foment de la mobilitat sostenible, amb les intervencions per millorar el canvi climàtic i mitigar les altes temperatures de l’estiu amb refugis climàtics, accessibilitat de voreres, promoció del comerç i foment de la cultura i l’educació.

Hi ha cinc projectes d’ampliació de voreres i millora de l’accessibilitat. Com per exemple, la remodelació de la vorera del carrer camí de l’Escorial, del carrer comptat d’Osona o el carrer Indústria.

Quatre projectes són de millores ambientals i adequació de parcs, com ara la millora del parc de l’Era d’en Sallés, la Bassa dels Hermanos o la remodelació del parc Miquel Albó i Vidal de Llobatera (davant de l’escola Guillem de Mont-rodon) substituint els jocs infantils i incorporant-hi una zona de descans accessible. També hi ha una proposta innovadora de millorar la plaça dels Màrtirs amb jocs d’aigua integrats (tipus sortidors) que tindrien la funció de joc i de mitigació d’altres temperatures durant l’estiu.

Un projecte és de reconstrucció del patrimoni històric, el qual consisteix en la remodelació de la capella de Sant Miquel Xic.

Quatre projectes estan relacionats amb la promoció de la bicicleta, la mobilitat sostenible i les energies renovables.Entre aquests destaca la millora de la seguretat dels vianants al carrer Pare Coll, connectar i millorar els carrils bici de la zona verda, millorar la connexió i accessibilitat de la carretera de Manlleu, entre la ronda de Francesc Camprodon i el Coll de Vic, i la promoció de l’energia solar fotovoltaica a través de la instal·lació d’una electrolinera solar.

Tres projectes estan orientats a impulsar iniciatives socials i de dinamització comercial. Entre ells, la potenciació del comerç i reactivació de locals comercials tancats del carrer Nou i de l’Eixample Morató. També hi ha un projecte pedagògic i d’art urbà que té la finalitat d’enfortir els valors de la nostra ciutat vers la multiculturalitat, la diversitat, l’entorn i la natura.