Cartell informatiu

Comencen les votacions per decidir on es destinen els 200.000 euros dels pressupostos participatius

Del 12 de setembre al 9 d’octubre la ciutadania empadronada a la zona de la zona del Nen (Estadi, Santa Anna, Serra-de-senferm, barri d’Osona, La Calla i l’Horta Vermella) podrà votar de forma presencial i telemàtica

 

Comença la fase de votacions dels pressupostos participatius de la zona del Nen. Fins al 9 d'octubre la ciutadania empadronada als barris de l’Estadi, Santa Anna, Serra-de-senferm, barri d’Osona, La Calla i l’Horta Vermella podrà votar tres dels 11 projectes finalistes.

Tots els projectes parteixen de propostes elaborades íntegrament per la ciutadania que ha participat en la primera fase del procés dels pressupostos participatius. Aquesta edició disposa d'una partida de 200.000 euros per projectes de millora a la zona vermella.

Els projectes s’emmarquen en la millora d’espais urbans destinats principalment a afavorir la interacció social i donar major dinamisme als barris. S’han prioritzat els espais de trobada i socialització, l’oci saludable, estalvi energètic, patrimoni i l’adaptació al canvi climàtic.

 

Funcionament de les votacions

La ciutadania, de 16 anys o més, podrà votar presencialment als CCVIC de la Serra-de-senferm, d’Osona i de Santa Anna, o al local de l’AV de l’Horta Vermella, al carrer Carrasco i Formiguera, 28.  També es podrà votar telemàticament al web decidim.vic.cat.

A l’hora de votar s’haurà de marcar tres propostes amb els números 1, 2 i 3 d'acord amb la seva prioritat (1 més important i 3 menys important). No es poden votar més de 3 propostes. Si la persona és menor de 16 anys o no està empadronada a la zona del Nen el mateix portal de votacions li rebutjarà els vots. El mateix programa tampoc permet que es puguin votar més d’una vegada.

                 El vot és confidencial, però no anònim, ja que per validar-lo cal la identificació (DNI o NIE) i la data de naixement.

                 Per poder votar cal tenir 16 anys o més i estar empadronat a la zona de la Vella.

                 La llista de carrers inclosos en aquesta zona es pot consultar al web de participació.

                 Tota la informació sobre els projectes i la possibilitat de votar des de qualsevol dispositiu es troba al web del Nen.

                 El resultat de les votacions es farà públic el dijous 13 d’octubre.

Durant els dies de les votacions també hi haurà unes exposicions fixes on s’informarà la ciutadania en què consisteixen les diferents propostes.

11 projectes pensats per la zona del Nen

Les propostes de millores urbanes en parcs estan situades al parc del costat de la Llar d’infants de la Serra-de-senferm, al parc de Miquel Coll i Alentorn, al parc de la Rambla del Mèder, al parc d’Antoni Rovira i Virgili i a la Font de Sant Pere.

 

Pel que fa a propostes de millores i promoció de l’esport i la mobilitat sostenible s’inclou la construcció d’una pista de voleibol entre el carrer Prat d’en Galliners i l’av. de Països Catalans. Així també es preveu la connexió de carrils bici i millora del vial per a vianants a l’av. Països Catalans entre rotondes.

 

En relació a les propostes relacionades amb l’adaptació al canvi climàtic i l’estalvi energètic es proposen diferents refugis climàtics als parcs de Miquel Coll i Alentorn i el de la Rambla de Mèder i instal·lacions fotovoltaiques d’autoproducció als equipaments dels CCVIC de la Serra-de-senferm i de Santa Anna i a les llars d’infants de l’Horta Vermella i la Serra-de-senferm. També hi ha inclosa una proposta de sensibilització entorn la qualitat de l’aire amb la instal·lació de panells informatius a diferents espais de la zona.

 

Finalment s’han presentat dues propostes culturals i de patrimoni vinculades a la rehabilitació de la Font de Sant Pere i un certamen per fer diferents murals a la zona del Nen.

Pots llegir tota la informació de les propostes al web.

Procés d’elaboració dels pressupostos participatius

 

El procés dels pressupostos participatius ha durat un any i s’ha desenvolupat en dues grans fases:  l’elaboració de propostes i la votació d’aquestes propostes. Entre els mesos de febrer i març es va portar a terme una campanya d’informació i la ciutadania va presentar les propostes. En total, hi van participar unes 60 persones i es van recollir 32 propostes diferents que posteriorment van passar a ser avaluades tècnicament pels diferents departaments de l’Ajuntament per tal de determinar-ne la viabilitat tècnica i econòmica.

 

Les propostes acceptades tècnicament es van agrupar a la “Taula de Propostes” i n’han resultat 11 projectes que van a votació. Aquests projectes són un reflex de les prioritats i necessitats que ha manifestat la ciutadania de la zona de la Vella i estan relacionades amb mobilitat sostenible, civisme, cultura i medi ambient.