Un moment de la sessió plenària d’ahir quan l’alcaldessa va lliurar un obsequi a l’interventor de l’Ajuntament de Vic que es jubila

Consens polític per garantir el compromís de recuperació de Les Adoberies

Per primer cop, els plens municipals de Vic s’interpreten en llenguatge de signes

 Ahir a la tarda va tenir lloc el ple municipal del mes d’octubre que va tractar 15 punts de l’ordre del dia i es van debatre un total de 7 mocions, una de les quals va ser d’urgència. Entre els diferents temes que es van debatre es destaca el consens polític per prendre un compromís amb la recuperació de la zona de les Adoberies de Vic, així com la nova exposició pública del projecte de reurbanització de la rambla Hospital i de la plaça del Monjo Gerbert d’Orlhac amb la finalitat de poder iniciar les obres el gener de 2016 i després d’atendre les al·legacions ciutadanes.

 
 

D’altra banda, els plens municipals de l’Ajuntament de Vic a partir d’ara compten amb la interpretació i traducció en llenguatge de signes. Aquest és un pas més de l’Ajuntament de Vic per contribuir amb una ciutat inclusiva. D’altra banda, la sessió d’ahir també va servir per fer un homenatge a l’actual interventor, Josep Saigí que ha dedicat 38 anys a la institució i que properament es jubila. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, li va lliurar un obsequi com a record i tots els portaveus de les diferents formacions polítiques van dedicar-li unes paraules de reconeixement i agraïment a la seva tasca.

 

En el transcurs de la sessió plenària es van debatre diferents dictàmens:

 

El primer punt va constar en designar com a membre representant de l’Ajuntament de Vic en la Junta General del Consorci d’Acció Social de Catalunya el regidor Àlvar Solà.

 

D’altra banda es va nomenar un nou representant de la Junta de Govern del Museu Episcopal de Vic Antoni Ylla-Català, actualment president del Patronat d’Estudis Osonencs. Aquest punt va comptar amb el suport de tots els grups municipals a excepció de Capgirem Vic que van exposar la falta de consens a l’hora de designar la persona. En aquest organisme recordem que el passat ple del 29 de juliol ja es van designar la regidora de Cultura, Susagna Roura i l’ex-regidor de l’Ajuntament de Vic, Xavier Tornafoch.

 

Un altre dels punts va ser designar el regidor de Medi Ambient i Món Rural, Josep-Ramon Soldevila com a representant de la corporació a l’Associació Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

 

En el transcurs del ple també es va aprovar traslladar la data del ple ordinari previst pel 6 de gener de 2016 al dimecres següent, dia 13 de gener.

 

El ple també va donar llum verda per unanimitat en aprovar de forma definitiva l’ordenança municipal reguladora dels mercats de Marxants de Vic, després que es desestimés alguna al·legació respecte les parades de flors.

 

En referència a l’aprovació definitiva del reglament del servei públic municipal del Cementiri de Vic, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra va anunciar que es retirava per l’absència del regidor Toni Serrat que per motius de salut no va poder ser-hi present i es posposava per debatre durant el proper ple municipal.

 

La sessió plenària també va acceptar la proposta de Sermuvic per l’adquisició de nou material pel servei de recollida i neteja de la via pública. En aquest punt el grup municipal de Capgirem Vic hi va votar en contra per no compartir el model d’empreses mixtes; i els grups municipals d’ERC-Som Vic i Vic per a Tots es van abstenir. El vot favorable va ser per CiU, PSC i PLV.

 

D’altra banda un altre dels punts que es a aprovar per unanimitat va ser el de la modificació de crèdit que significa traslladar 10.000 euros de la partida d’alcaldia a l’Institut Municipal d’Esports amb l’objectiu de poder donar suport el Club Patí Vic perquè pugui fer la fase final de la Supercopa d’Espanya d’Hoquei Patins que se celebrarà el cap de setmana del 31 d’octubre i 1 de novembre on hi juga el Barça, Liceu, Vic i Vendrell.

 

El ple també va aprovar per unanimitat la cessió gratuïta d’ús a favor de l’Associació Tapís d’una part de la nau situada al sector de Can Codina.

 

També es va donar llum verda amb consens polític per l’aprovació definitiva del pla de millora del carrer de les Basses, 5.

 

El darrer punt de l’ordre del dia va consistir en donar llum verda el conveni entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Ajuntament de Vic i ImpulsVic per la col·laboració per la implantació d’un model integrat d’atenció i gestió al municipi.

 

Finalment, i per urgència es va aprovar l’hora gratuïta d’aparcament a la zona de Josep M. Sert i la gratuïtat de la zona verda i blava del sector de l’Estadi i el Remei durant el dissabte a la tarda.

 
MOCIONS:
 

A/ Moció en suport al president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N. La moció va prosperar amb els vots a favor de CiU, PSC, ERC-Som VIC, Capgirem Vic i Vic per a tots; i amb l’abstenció de PLV.

 

B/ Moció presentada per la Plataforma 8 de març, amb el suport dels grups municipals ERC-SomVic i Vic per a Tots. El text defensat per la representant de la Plataforma 8 de març, Assumpció Martínez, denuncia el contingut misogin de les lletres d’algunes cançons de grups de Hip-Hop del Mercat de Música Viva de Vic. La moció va ser votada a favor pels grups que la subscrivien i PLV i amb l’abstenció de l’equip de govern (CiU i PSC).

C/ Moció conjunta dels grups ERC-SOMVic, Capgirem Vic i Vic per a Tots, per garantir el compromís polític del consistori per a la recuperació de les Adoberies. La moció demana la complicitat dels propietaris, així com la voluntat de totes les formacions polítiques del consistori en promoure la recuperació de les Adoberies. La moció va prosperar amb esmenes presentades per part de l’equip de govern, entre les quals s’exposava la necessitat d’incorporar que els usos siguin públics i privats, ja que actualment són de propietat privada.

 

D/ Moció d’ERC-SomVic sobre la millora de l’accessibilitat i per a la supressió de les barreres arquitectòniques a Vic. El text exposa que és responsabilitat de l’administració l’elaboració de plans locals d’adaptació i supressió de barreres arquitectòniques que facilitin  el dia a dia de les persones amb alguna  i ajudar-los a sentir-se integrats i que formen part de l’engranatge d’aquesta societat eliminant qualsevol barrera que els pugui condicionar en qualsevol àmbit de la seva vida quotidiana. La moció va prosperar per unanimitat.

 

E/ Moció de Capgirem Vic per la memòria històrica i per la revisió de la situació fiscal del Seminari de Vic. La moció va ser rebutjada.

 

F/ Moció de Capgirem Vic per demanar la retirada de privilegis a nivell de rebre acreditacions i entrades per entrar gratuïtament als diversos espectacles, fires i mercats que tenen lloc a la ciutat. La moció va ser rebutjada.

 

G/ Moció per urgència del grup municipal d’ERC-SomVic en motiu del 75è aniversari de l’assassinat del president de la Generalitat, Lluís Companys i Jove. La moció va ser aprovada per unanimitat, tot i que el regidor de PLV no hi era present en aquest moment.