Creacció, acceleradora d’empreses de la xarxa Start-up Catalonia a la Catalunya Central

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig va presentar divendres la nova acceleradora que se suma a les de Girona, Mataró, Sant Cugat del Vallès, Castelldefels, Lleida i Reus.

 El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va presentar el passat divendres a Vic la setena acceleradora d’empreses de la Xarxa Start-up Catalonia: Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement. El Conseller va estar rebut pel Dr. Josep Arimany, president de Creacció. I seguidament es va reunir amb els membres del Consell d’Administració de Creacció, que li van presentar l’estat actual dels projectes de l’agència.

 

En l’acte de presentació també el van acompanyar el conseller el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres; que va presentar la Xarxa d’Acceleradores Start-Up Catalonia; la directora del Catalunya Emprèn de la Generalitat, Núria Betriu; i representants de diverses entitats de la Catalunya Central. El Dr. Arimany, que es va mostrar molt agraït a la Generalitat per la concessió de l’acceleradora, va declarar que “des de Creacció ajudarem a totes les persones i emprenedors que hi vulguin participar”. També va donar les gràcies a les entitats que formen part  de Creacció com l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de Manlleu, el Consell Comarcal d’Osona, el Consell Empresarial d’Osona, la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. A banda de les 7 noves entitats que recentment s’han incorporat al Consell General de Creacció: l’Ajuntament de Centelles, l’Ajuntament de Roda de Ter, el Consorci de la Vall del Ges i Bisaura, el Consorci del Lluçanès, la Mancomunitat la Plana, l’Oficina de Promoció Econòmica del Voltreganès i la Xarxa d’Empreses socioeconòmiques d’Osona i el Ripollès.

 

El conseller va explicar que "és moment d'apuntalar la recuperació econòmica i donar suport als nous models de negoci dels emprenedors del nostre país, per accelerar la vida de les empreses i la sortida de la crisi". Segons Puig, "l'acceleradora és la suma de sinèrgies entre diferents entitats del territori" que busca donar suport "en la fase més crítica, la del creixement de les empreses, perquè sigui possible multiplicar els resultats".

 

El centre donarà suport al creixement d’empreses de fins a 5 anys de vida; amb un servei, producte o model de negoci innovador; que tinguin  vocació internacional, i capacitat per créixer i crear llocs de treball. En finalitzar el programa Start-Up Catalonia, s’espera que les empreses acompanyades incrementin un 30% la seva facturació, i que creïn llocs de treball directes o indirectes.

 

Aquesta acceleradora s’ubica a la seu de Creacció (Casa de la Convalescència. C/ Dr. Junyent 1, Vic) i serà gestionada conjuntament entre aquesta entitat i Start-Up Catalonia. D’aquesta manera, la Generalitat fa una aposta per fer arribar les seves acceleradores a les empreses del territori i compta amb el suport de les entitats locals. En el cas de l’acceleradora de la Catalunya Central, a banda de Creacció, també formaran part de la comissió de seguiment el Centre de Desenvolupament Empresarial de Manresa, la Unió Empresarial de l’Anoia, l’Agència per al Desenvolupament del Berguedà, el Consorci del Moianès i la Fundació Universitària del Bages. Aquestes entitats s’involucraran en l’acceleradora en tot el referent a la captació i difusió del programa al territori, en el procés de selecció de projectes, el disseny del contingut del programa d’acceleració i en el seguiment de les empreses que participen a l’acceleradora.

 

La convocatòria perquè les empreses de les comarques de l’Anoia, Bages, Berguedà i Osona puguin rebre l’assessorament i suport de l’acceleradora de la Catalunya Central s’obrirà de l’1 al 25 de juliol. Es preveu que una quinzena d’empreses emergents i innovadores comencin a treballar-hi a partir de l’octubre (http://accio.gencat.cat/start-up).

 

Amb la presentació de divendres , l’Acceleradora de la Catalunya Central se suma a les altres quatre que el programa Start-Up Catalonia té en funcionament al Parc Científic de Girona, al TecnoCampus de Mataró, a EsadeCreapolis a Sant Cugat del Vallès i al Campus de la UPC a Castelldefels, i a les de Lleida i la Catalunya Sud que, com la de la Catalunya Central, entraran en funcionament a l’octubre.

 

La Xarxa d’Acceleradores Start-Up Catalonia s’emmarca en la política industrial de la Generalitat presentada recentment, un dels objectius de la qual és l’impuls a la emprenedoria i el creixement empresarial. El programa de les acceleradores té un enfocament pràctic i la seva finalitat última és professionalitzar les empreses participants i els seus equips, tot ajudant els emprenedors a esdevenir bons directius. Start-up Catalonia fomenta l’adquisició de contactes, trobades de treball en xarxa i proporciona l’acompanyament individualitzat de 40 hores d’un tutor que acompanyarà l’empresa en les seves primeres etapes de creixement i també accés a una xarxa de mentors.