Ronda de Francesc Camprodon

Dilluns 24 al matí comença l’adequació del tram experimental a la ronda de Francesc Camprodon

Estarà en funcionament, com a mínim, fins a la Setmana Europea de la Mobilitat (16-22 de setembre)

 Els treballs d’adequació del tram experimental i temporal de la ronda de Francesc Camprodon de Vic començaran, si les condicions meteorològiques ho permeten i no hi ha impediments de força major, el proper dilluns 24 d’agost a les vuit del matí per la plaça del Mil·lenari i per l’avinguda de Bernat Calbó. Les actuacions, que preveuen eliminar un carril en cada sentit per a la circulació de vehicles i convertir-lo en carril bici degudament senyalitzat i segregat,  està previst que s’allarguin una setmana. 

 

A la ronda de Francesc Camprodon, des de l’alçada del Seminari fins a la plaça del Mil·lenari, es suprimirà un dels carrils per a vehicles en cada sentit. Amb tot, el tram experimental també comportarà actuacions a l’avinguda de Bernat Calbó, des del Seminari fins a la plaça Catalunya (a l’escola Guillem de Mont-rodon), amb l’objectiu de pacificar el trànsit a l’entorn de les escoles i consolidar el model de Vic, ciutat 30.

 

El tram experimental es posa en pràctica atenent la reivindicació veïnal de reduir el trànsit de vehicles de motor i la contaminació atmosfèrica i acústica de la ronda de Francesc Camprodon, una de les vies amb més circulació de la ciutat. La intenció d’aquesta mesura, doncs, és evitar les travesses urbanes en cotxe, potenciar la mobilitat activa -prioritzant la circulació de vianants i de persones que vagin amb bicicleta-, i l’ús del transport públic.

 

Per a les persones de fora del municipi, es recomana accedir a l’àmplia oferta d’aparcaments lliures i de pagament que es troben repartits per tot el tram urbà, on es pot deixar el cotxe i arribar en pocs minuts fins al centre o a qualsevol punt de la ciutat.

 

L’Ajuntament de Vic continua avançant en l’execució del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023. Una de les seves línies estratègiques (Eix 5) és treballar per a una ciutat saludable, on es promogui la mobilitat sostenible, pacificada i saludable per a la ciutadania. Per aquesta raó, i d’acord amb el compromís d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats a l’Agenda 2030, “es continua treballant per incentivar la mobilitat activa de les persones, reduir la contaminació atmosfèrica i els sorolls i, en definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones”, exposen Albert Castells, regidor de Medi Ambient, i Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme i Mobilitat.