D’esquerra a dreta: Maite Palomo, Pilar Sanmartin, Anna Costa, Anna Erra, Ramon Ricart, Josep M. Riba i Àngel Amargant

Diversos espais artístics de Vic exposaran treballs finals dels alumnes de l’Escola d’Art

Es tracta d’una iniciativa cultural que ajuda a donar sortida professional a l’alumnat de l’Escola

Avui el matí s’ha presentat a l’Escola d’Art de Vic la segona edició de Projecte Final / Trajectòria. Aquesta iniciativa consisteix en una posada en escena del projecte que fa l’alumnat quan finalitza els estudis d’un cicle formatiu o els estudis superiors, reforçant el caràcter de projecció exterior que comporta un treball de fi de curs. En aquesta línia, el director de l’Escola, Ramon Ricart ha posat de relleu que es “tracta de projectes d’una alta qualitat artística que mereixen la seva projecció exterior, a banda de ser un pas més per ajudar a l’alumnat a la seva professionalització”.

 

Els treballs s’exposaran al propi centre però també en altres espais i institucions de la ciutat, totes elles relacionades amb l’art. Així, l’Escola d’Art de Vic; el Temple Romà; ACVic Centre d’Arts Contemporànies; el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, el Museu de l’Art de la Pell; L’Albergueria; aparadors del carrer de la Riera i la botiga La Bu, són les localitzacions on s’exposaran les obres artístiques, a banda del Festival Protesta que també inclou algun dels treballs. Els projectes artístics que s’exposen són de pintura, escultura, ceràmica i altres disciplines i es podran veure durant els pròxims mesos.

 

La roda de premsa ha comptat amb la presència de la regidora d’Educació, Comerç i Turisme, Anna Erra que ha reconegut la gran tasca que desenvolupa l’Escola d’Art de Vic que va més enllà de la seva funció formativa, ajudant a projectar el talent dels seus alumnes en sortides professionals. Erra també ha remarcat que amb aquesta iniciativa la ciutat es converteix en un museu, on es potencia l’art. D’altra banda, i més en clau de comerç, la regidora ha explicat que davant la situació econòmica, malauradament la ciutat té alguns establiments comercials tancats i mentre no s’activin amb una nova activitat econòmica s’hi exposaran alguns d’aquests treballs artístics.” D’aquesta manera es poden convertir en un reclam per futurs emprenedors a activar algun nou comerç”.

Josep M. Riba, com a responsable del Museu de l’Art de la Pell, ha recordat que Vic gaudeix d’un gran patrimoni cultural a partir dels seus museus i cal continuar treballant per convertir la ciutat en un pol d’atracció a nivell artístic.

 

Maite Palomo, en representació de ACVic, Centre d’Arts Contemporànies, ha afirmat la importància d’establir xarxes de complicitat entre totes les entitats i institucions que promouen l’art, treballant de forma conjunta. Per la seva banda, Pilar Sanmartin, del Patronat d’Estudis Osonencs ha remarcat que amb aquesta iniciativa es permet donar visibilitat els treballs de l’alumnat i mostrar-ho a la ciutadania.

 

Àngel Amargant, codirector del Festival Protesta ha afirmat que cal que les persones prenguin l’art com una nova fórmula per fer crítica social i ha celebrat poder establir xarxa amb l’Escola d’Art de Vic amb el Festival Protesta que celebra la seva primera edició pròximament.

 

 

 

 

Més informació: www.eartvic.net/~web/