El bon resultat del Congrés Eurovacum augura una segona edició

305 persones inscrites en aquesta primera edició, una xifra que ha superat àmpliament les expectatives dels organitzadors

Una taula rodona sobre certificació i tra硢ilitat alimentària ha encetat la segona i última jornada del Congrés Eurovacum, que ahir es va inaugurar a Vic. Amb una excellent participació, més tenint en compte que es tracta d'un projecte nou -305 inscrits-, el congrés ha tractat en dos dies les temàtiques de més actualitat del sector vacum del nostre país.

Aquest matí, els tres experts nacionals Víctor García, ngel Revilla i José Pérez han donat els seus punts de vista sobre els processos de certificació. José Pérez, president d'Anembe, ha parlat del codi de bones pràctiques, i ha defensat la certificació com una via per garantir uns animals lliures de patologies.

Víctor García, de Grupo Leche Pascual, ha qualificat la tra硢ilitat i la certificació com projectes de seguretat alimentària, "que no són objectius en si mateixos sinó eines per arribar als veritables objectius" que són oferir una llet de qualitat amb les suficients garanties. Segons García, amb tra硢ilitat i certificació es millora la percepció de seguretat alimentària del consumidor.

Per la seva part, ngel Revilla, de Pfizer, ha aconsellat revisar els riscos dels processos per millorar la qualitat de la llet.

Després de la taula rodona, els congressistes han pogut seguir una ponència sobre com auditar de forma pràctica les installacions, un tema exposat magistralment per ,ex Bach. A continuació, Nouredine Charfeddine ha fet una aproximació a la utilitat de la selecció genètica en la millora productiva.

Aquesta tarda, el professor Sergi Calsamiglia, de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exposat de forma didàctica les bases pràctiques de l'alimentació.
Les dues últimes conferències, que presenten Marc Piera, del Centre Veterinari de Tona, i José Ahedo, de Finca las Nieves, tracten de nous sistemes de recria i els seus costos.


Un bon nivell

A la notable participació que ha registrat Eurovacum s'hi ha de sumar el nivell del programa. L'interès que han despertat les ponències s'ha pogut constatar amb les nombroses intervencions que hi ha hagut per part dels congressistes.

La gastronomia de la comarca també ha tingut un lloc al Congrés, en el sopar ofert per Osona Cuina, que va tenir lloc ahir a la nit al nou restaurant Ca l'U.

Des de l'organització -Ajuntament de Vic, Caixa Manlleu i DARP- i les empreses patrocinadores es fa una valoració positiva del Congrés Eurovacum i, en paraules del primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Ignasi Puig i Vall, "les mostres de satisfacció que congressistes i ponents ens han manifestat durant aquests dos dies, ens esperonen a treballar en l'Eurovacum 2007 amb el mateix rigor i illusió que tots hem procurat en aquest inici".