El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Jordi William Carnes inaugura el congrés Europorc, a Vic
L'exportació i la situació del nostre país en el context d'Europa es debatran a Europorc 2006
El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, Jordi William Carnes inaugura a Vic la 5a edició del Congrés Internacional de Porcí Europorc.
Veterinaris, productors i tècnics de la indústria del porc es troben a Vic per participar en aquesta trobada que en només quatre anys s'ha convertit en un referent en el món de la veterinària i la indústria del porc, pel que fa a congressos i seminaris especialitzats.
El congrés manté el format de les últimes edicions: dos dies de ponències distribudes en dos espais de l'edifici el Sucre. Les ponències s'agrupen en sessions temàtiques que permeten als congressistes escollir aquelles propostes que els resulten més afins.
El dimecres 24 de maig es parla de mercat. Enceta la sessió Finn Udesen, de Dinamarca, expert en anàlisis de costos en producció porcina; a continuació intervenen Satoshi Otake i Esperanza Orellana per parlar del mercat asiàtic, el primer, i d'Espanya en el context de l'exportació, la segona.
A la tarda hi ha diferents ponències al voltant de les malalties més freqents que afecten els porcs. Ho tractaran Barbara Straw, Marcelo Gottschalk i Enric Mateu.
Dijous s'inicia la jornada amb dues sessions simultànies: una d'elles sobre nutrició i l'altra sobre benestar animal. A la tarda Peter English i Xavier Manteca parlaran de maneig a les granges.
Durant els dos dies es podrà visitar a la Sala Sert una Exposició de Manescalia, dels veterinaris Lluís Vila Quera i Lluís Vila Camps. ɳ una selecció de material quirúrgic, aparells de microscòpia, aparells de triquinoscòpia fixes i mòbils, productes terapèutics, i material bibliogràfic anys 1600-1900. L'exposició s'allargarà fins el 8 de juny, coincidint amb la primera edició del congrés Eurovacum 7 i 8 de juny.
Com a part dels actes d'Europorc, es fa també el Sopar Gastronòmic que permet a participants, organització i empreses patrocinadores compartir uns moments distesos amb un menú especialment seleccionat per a l'ocasió, al Serrat del Figaró Taradell, ofert una vegada més pel collectiu Osona Cuina.
Per informació es pot consultar el web: www.europorc.net
Veterinaris, productors i tècnics de la indústria del porc es troben a Vic per participar en aquesta trobada que en només quatre anys s'ha convertit en un referent en el món de la veterinària i la indústria del porc, pel que fa a congressos i seminaris especialitzats.
El congrés manté el format de les últimes edicions: dos dies de ponències distribudes en dos espais de l'edifici el Sucre. Les ponències s'agrupen en sessions temàtiques que permeten als congressistes escollir aquelles propostes que els resulten més afins.
El dimecres 24 de maig es parla de mercat. Enceta la sessió Finn Udesen, de Dinamarca, expert en anàlisis de costos en producció porcina; a continuació intervenen Satoshi Otake i Esperanza Orellana per parlar del mercat asiàtic, el primer, i d'Espanya en el context de l'exportació, la segona.
A la tarda hi ha diferents ponències al voltant de les malalties més freqents que afecten els porcs. Ho tractaran Barbara Straw, Marcelo Gottschalk i Enric Mateu.
Dijous s'inicia la jornada amb dues sessions simultànies: una d'elles sobre nutrició i l'altra sobre benestar animal. A la tarda Peter English i Xavier Manteca parlaran de maneig a les granges.
Durant els dos dies es podrà visitar a la Sala Sert una Exposició de Manescalia, dels veterinaris Lluís Vila Quera i Lluís Vila Camps. ɳ una selecció de material quirúrgic, aparells de microscòpia, aparells de triquinoscòpia fixes i mòbils, productes terapèutics, i material bibliogràfic anys 1600-1900. L'exposició s'allargarà fins el 8 de juny, coincidint amb la primera edició del congrés Eurovacum 7 i 8 de juny.
Com a part dels actes d'Europorc, es fa també el Sopar Gastronòmic que permet a participants, organització i empreses patrocinadores compartir uns moments distesos amb un menú especialment seleccionat per a l'ocasió, al Serrat del Figaró Taradell, ofert una vegada més pel collectiu Osona Cuina.
Per informació es pot consultar el web: www.europorc.net