El consistori infantil proposa un programa d’activitats intergeneracionals en el marc del “Tracta’m bé”
27 consellers i conselleres han treballat l’encàrrec fet per l’alcaldessa a l’entorn del bon tracte a les persones grans
La Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic va acollir ahir la sessió de cloenda del consistori infantil del curs 2021-22. Els consellers i conselleres —representants d'alumnes de 6è de primària de totes les escoles de Vic— van proposar una sèrie d'activitats intergeneracionals i de funcionalitat per a la gent gran en el marc del projecte de ciutat "Tracta'm bé".
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va agrair al consistori infantil la feina feta per involucrar-se a la ciutat i sobretot en projectes de sensibilització entorn la gent gran. Erra va agrair l'estima i la petjada que deixen a la ciutat havent format part del consistori.
Durant l'acte, els consellers i conselleres infantils van repassar l'experiència que havien viscut, com l'havien pogut tirar endavant, i van mostrar-se satisfets per haver pogut conèixer millor com funciona l'Ajuntament i com s'hi treballa. Paral·lelament, van mostrar l'espot que havien gravat per difondre i sensibilitzar entorn el bon tracte a les persones grans.
La regidora d'Educació i Joves, Elisabet Franquesa, va posar en valor el compromís de tornar amb la feina feta, implicant-se en un òrgan de govern com és el consistori, entenent com funciona la ciutat i sobretot la determinació de elaborar un projecte sobre la gent gran.
Com funciona el consistori infantil?
Els consellers i conselleres infantils són escollits mitjançant votacions per cada classe de 6è de primària de les escoles de Vic. Cada classe té un representant que esdevé el conseller o consellera infantil i treballa l'encàrrec que a principi de curs els fa l'alcaldessa durant la sessió de nomenament.
El consistori infantil actua d'interlocutor amb la resta dels companys de classe, als quals els fan arribar els coneixements adquirits a les sessions realitzades a l'Ajuntament i on recullen idees i propostes que després es traslladen a les sessions del consistori.
Paral·lelament, es treballa la democràcia, la participació, el funcionament de l'Ajuntament, el pressupost municipal i el funcionament del ple.