El Dijous Llarder dóna el tret de sortida la Setmana del Porc

Durant quatre dies es serviran àpats gastronòmics, a la Plaça Major, a uns preus populars

El proper dijous 15 de febrer se celebrarà a la pla硠Major la tradicional diada del Dijous Llarder, que encetarà la segona edició de la Setmana del Porc de Vic.



Durant tot el dia el collectiu de restauradors Osona Cuina, oferirà gastronomia típica del Dijous Llarder, a més del tastet de dos porcs, cedits per Osona Porc, rostits a la pla硠Major.



En primer lloc, l'esmorzar i el formaran tastets d'amanida, mongetes, botifarra i llom a la brasa, botifarra d'ou, botifarra negra, cansalada i truita de botifarra, pa d'Osona i beguda.



Pel que fa el menú del dinar consistirà en tastets d'amanida, mongetes, botifarra i llom a la brasa, botifarra d'ou, botifarra negra, cansalada, truita de botifarra i arròs de matan硬 pa d'Osona i porrons de vi. El postra serà coca de llardons amb nata i xocolata.



El dia conclourà amb el sopar, que se servirà de les 8 del vespre a les 11 de la nit, i consistirà en tastets d'amanida, mongetes, botifarra i tastes de porc rostit a Pla硬 pa d'Osona i porrons de vi. Les postres consisitran en coca de llardons amb nata i xocolata.



A partir de les 2/4 de 9 del matí i durant tot el dia es vendran entrepans de botifarra, cansalada o llom i una beguda. El preu és de 4 euros.



El divendres dia 16 de febrer amb el Taulell de la Plana es serviran esmorzars i dinars. L'esmorzar constarà de torrades amb varietat de botifarres a la brasa. Degustació de carn del perol amb llenegues i cigrons. A banda de postres, pa i beguda. El dinar serà amanida de barreja d'enciams amb llardons o sopa torrada amb mandonguilles i garró de porc al forn o saltejat de botifarra amb bolets.



Els restaurants La Cantonada i el Clot dels Romans juntament amb les braseries El Caliu i l'Alzina, oferiran un sopar molt especial a base de tapes de porc i brasa.



El dissabte 17 de febrer la Cooperativa Plana de Vic i Planes Bones serviran àpats de pagès. L'esmorzar consistirà amb fetge de porc amb ceba confitada; patates del bufet amb col i cansalada; galtes de porc amb cigrons i amanida de ceba, tomàquet i olives. El dinar serà amanida de l'horta de la Plana de vic o escudella barrejada i peus de porc amb naps i castanyes o botifarra amb mongetes de Santa Pau. Finalment, el sopar es servirà amanida vigatana, gran graellada de carn de porc i postres.



El diumenge 18 de febrer es posarà el punt i final a la setmana de la gastronomia de Vic amb un esmorzar popular de xocolatada 2 euros i entrepans de botifarra 4 euros.



Els preus dels àpats gastronòmics de la Setmana del Porc són populars; els esmorzars costen 6 euros i els dinars i sopars 12 euros. Excepte l'esmorzar de l'últim dia que té un preu de 4 euros.



La Setmana del Porc acull a banda de múltiples activitats gratutes adre硤es a tots els públics amb una Mostra Comercial, on es vendran productes derivats del porc i típics de la comarca. El lloc serà la carpa de la pla硠Major, de 10 del matí a 9 del vespre. Aquesta mostra hi serà present fins el dia 18 de febrer.



Per a més informació: http://impevic.vic.cat

93 886 20 91