El Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària (BSA) fa parada a Vic
La sisena edició d'aquest Fòrum va tenir lloc a la ciutat a principis de mes, marcant la seva primera celebració fora de Barcelona
Vic va acollir la 6a edició del Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària (BSA) el passat 7 de juny, marcant un moment significatiu en la història del fòrum, ja que va ser la primera vegada que el BSA sortia de Barcelona i se celebrava en una altra ciutat de Catalunya. En aquesta ocasió, coincidint amb el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària, el fòrum es va centrar en el tema crític de la sequera i la reutilització de l’aigua per garantir la seguretat alimentària. La presència de la lletra V de Vic dins del logotip del BSA simbolitzava aquest nou capítol del fòrum a la nostra ciutat.
El regidor de Salut Pública, Xavier Farrés, va obrir la jornada destacant “la importància de la seguretat alimentària en un context de canvi climàtic i escassetat de recursos hídrics. A més, va expressar el seu orgull pel fet que Vic fos la seu d'aquest esdeveniment i va manifestar la voluntat de considerar Vic com a possible seu del fòrum en els pròxims anys.
La millora de l’eficiència hídrica, protagonista de les taules rodones
La jornada va reunir prop de 200 professionals del sector de la seguretat alimentària, i va comptar amb dues taules rodones, que van abordar la necessitat de redissenyar el cicle de l'aigua i millorar l'eficiència hídrica a la indústria alimentària. La primera taula rodona, moderada per la doctora Sara Bover, es va centrar en el redisseny del cicle de l’aigua, amb intervencions sobre sostenibilitat, regeneració de l’aigua i els reptes legislatius associats. La segona taula rodona, moderada per Imma Cervós de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, va abordar l'eficiència hídrica i la seguretat alimentària, destacant estratègies i tecnologies per reduir el consum d’aigua sense comprometre la seguretat dels aliments.
La cloenda va anar a càrrec de Carmen Chacón i Xavier Llebaria de l’ASPCAT, i els agraïments finals per part de Martirià Latorre, CEO d’Eventing Up.
Amb aquest fòrum, Vic reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i la seguretat alimentària, consolidant-se com un punt de referència per a la indústria alimentària actual i també pels propers anys.