El FòrumVic i la Setmana del Porc posen l'accent en la gastronomia, a Vic

Tindran lloc de l'11 al 18 de febrer i s'espera que els visitin unes 10.000 persones, tant des del punt de vista professional com des del vessant més popular

El proper diumenge, 11 de febrer es donarà el tret de sortida a una setmana de gastronomia a Vic. A la rambla del Passeig, a les 6 de la tarda es podrà assistir a un espectacle dels Deambulants i de l'Orchestra Fireluche en el que constituirà l'acte popular d'inauguració del FòrumVic, un congrés professional de gastronomia que fins el dimecres, 14 de febrer, aplegarà cuiners, tècnics i especialistes al voltant dels productes. El mateix diumenge, al Serrat del Figaró Taradell, tindrà lloc el sopar inaugural del Fòrum, ofert per Osona Cuina. En aquest sopar hi prendran part congressistes, patrocinadors, empreses collaboradores i tota aquella persona que estigui interessada a gaudir de la bona gastronomia és imprescindible, això sí, fer reserva prèvia a través del telèfon 93 886 20 91.





Parallelament a les sessions professionals que se succeiran a l'interior del recinte firal el Sucre, la ciutat de Vic serà escenari d'un extens i variat programa d'activitats complementàries obertes a tothom. Hi seran tractats la literatura, el cinema, la música, les conferències, el teatre, un sopar a les fosques, tallers de receptes per a infants, gairebé totes les disciplines, pensades per a tot tipus de públics.





En molts casos aquestes propostes van més enllà dels dies del FòrumVic i s'integren en el programa corresponent a la Setmana del Porc del 15 al 18 de febrer. Aquest esdeveniment arriba aquest any a la segona edició i presenta nombrosos actes lúdics i culturals a l'entorn del porc i de les seves aplicacions culinàries. ɳ, en definitiva, la festa del Dijous Llarder, que perllonga les activitats fins diumenge, 18. Tallers de pilotilles; xerrades sobre l'aprofitament i l'ús del porc; àpats a pla硻 tast guiat de llonganissa; entrega de la llonganissa d'or... el producte estrella de la nostra terra des de totes les perspectives.





S'espera que els dos esdeveniments, FòrumVic i Setmana del Porc portin a Vic prop de 10.000 persones, tant des del punt de vista professional com des del vessant més popular. La implicació de Vic en aquests certàmens s'ha fet palesa en molts sentits, especialment per les prop de seixanta entitats que han collaborat aportant-hi activitats.