El FòrumVic inicia les sessions amb una ponència d'Andoni Aduriz
Congressistes, cuiners, empreses i fins a un total de 270 persones van participar en el sopar inaugural, que va tenir lloc al Serrat del Figaró
A les 10 d'aquest matí han comen硴 les sessions de congressistes del FòrumVic, després que ahir un sopar de gala ofert pel collectiu Osona Cuina donés el tret de sortida a aquest esdeveniment gastronòmic. Durant l'acte, el fundador d'Slow Food, Carlo Petrini, va rebre la presidència d'honor del Fòrum de mans del conseller d'Agricultura i Acció Rural, Joaquim Llena, qui va ressaltar la figura de Petrini i l'encert del Fòrum en reunir productors, elaboradors, ttècnics i cuiner en un mateix espai on interelacionar-se i treballar plegats. Per la seva banda, Petrini es va mostrar especialment satisfet pel reconeixement rebut i va assegurar que la seva vinculació amb Vic i Catalunya quedava segellada amb la presidència d'honor. Hi va haver, també un acte de reconeixement a Martín Berasategui i a la feina del seu equip així com l'entrega de premis del Concurs de Joves Cuiners. La final havia tingut lloc unes hores abans al recinte firal El Sucre entre Antoni Cruells Prat, de Vic i Oscar Fernández Albinyana, de Cerdanyola del Vallès. El guanyador va ser Oscar Fernández.
Actes per avui dilluns: reconeixement a la cuina catalana i trobada amb la premsa
El FòrumVic se suma a la Fundació Institut Català de la Cuina en l'acte de reconeixement de la Cuina Catalana i als 500 restaurants que han collaborat per elaborar el "Corpus Culinari de la Cuina Catalana". Aquest dilluns, a partir de les 10 del matí a l'Auditori Marià Vila d'Abadal de l'edifici el Sucre, 150 d'aquests restaurants, procedents de diversos punts de Catalunya i Andorra participen en l'Assemblea General de la Fundació i en l'acte de reconeixement. Entre els restaurants hi ha el Llu确ès, d'.gel Pascual, el Via Venetto i el Neichel. Aquest acte el presidirà el Secretari General de Comer砩 Turisme de la Generalitat, Emili Valdero.
D'altra banda, a les 13.30 a la Sala Diàlegs-2 del recinte està prevista una trobada amb la premsa i els cuiners i tècnics del FòrumVic. Serà una ocasió especial perquè els periodistes tinguin un accés directe amb els autèntics protagonistes del Fòrum. Al mateix temps l'empresa Norge aprofitarà la presència dels periodistes al Fòrum per fer la presentació oficial de l'Skrei, un bacallà noruec de gran qualitat.