El jurat escull per al complex cultural un avantprojecte amb estructura d’espiral i on destaquen els jocs de cobertes
All that jazz ha estat elaborat pels arquitectes Josep Llinàs, Josep Llobet, Pedro Ayesa i Laia Vives
L'avantprojecte All that jazz ha estat escollit pel Jurat per tal de convertir-se en el futur complex cultural de la ciutat de Vic. Aquest projecte ha estat redactat per l'equip d'arquitectes Josep Llinàs, Josep Llobet, Pedro Ayesa i Laia Vives. D'aquesta proposta destaca la seva estructura en espiral i la composició de les cobertes com a element principal.
El jurat va emetre ahir al vespre el seu veredicte després de més de tres hores de reunió donada la gran qualitat dels cinc avantprojectes que optaven a aquesta fase final. Jaume Puig, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vic va destacar, un cop finalitzada la reunió, que "la ciutat no guanya només un teatre auditori sinó l'edifici està cridat a convertir-se en unes installacions emblemàtiques". De l'avantprojecte guanyador va destacar "que busca el diàleg entre les diferents zones de la ciutat i connecta la part antiga amb els nous barris convertint-se també en un lloc de pas".
Josep M. Llop, arquitecte urbanista designat per l'Ajuntament de Vic i membre del jurat va voler destacar que l'avantprojecte "va més enllà de les respostes funcionals" i que presenta un gran atractiu per "la seva organització en espiral rampes- lligada a la trama de petits accessos". Llop també va posar sobre la taula l'altre gran atractiu de l'edifici que és el joc de cobertes. "Juga un llenguatge formal que destilla la composició de les cobertes com a element principal".
També va ser una valoració, Rafael Antoni de Càceres, professor de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura i membre del jurat designat pel Collegi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. De Càceres va incidir en la gran qualitat dels cinc avantprojectes finalistes i que s'havien fet "des del coneixement de la ciutat de Vic i del terreny" on han d'anar ubicat aquest equipament.
El complex cultural municipal estarà situat al zona de la Rambla del Méder-Can Tortadès i ha d'estar format per diferents espais: un teatre auditori amb una capacitat per a 800 persones; un espai polivalent amb una capacitat per a 300 persones; l'escola de Música, l'antiga escola de música Can Serratosa, els espais transversals recepció, bar, restaurant, etc. i els espais exteriors. Tot plegat amb una superfície útil total de 6.000m2 i uns espais exteriors de 1.000 m2.
Els cinc equips d'arquitectes que han optat a la fase final, han estat:
R. Sanabria Arquitectos Asociados SL i Mangado y Asociados SL
Jordi Bosch, Joan Tarrus i Manuel Bosch
Josep Llinàs, Josep Llobet, Pedro Ayesta i Laia Vives
DilmèFabré SCP
Bonell i Gil Arquitectes SL
El jurat que ha escollit aquest projecte estava format per Jacint Codina, alcalde de Vic, els regidors Jaume Puig CiU, Ignasi Puig CiU, Jacint Raurell PSC, Josep M. Font ERC i Josep Anglada PxC, en nom d'ICV el dissenyador Ton Granero, Yves Cahpon, arquitecte assessor, Rafael-Antoni de Càceres, professor de projectes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura i arquitecte designat pel Collegi Oficial d'Arquitectes de Catalunya, Josep M. Llop, arquitecte urbanista designat per l'Ajuntament de Vic, Ramon Boch, cap de l'2ea de Cooperació cultural de la Generalitat de Catalunya, Francesc Vila, director de serveis de cultura de la Diputació de Barcelona, Albert Nebot, delegat de la Delegació d'Osona del COAC i els tècnics municipals Josep Cullell, coordinador del Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vic i Albert Vilarasa, arquitecte municipal.