El Mercat del Ram de Vic torna a lluir amb tota la seva essència

L’Alcaldessa Anna Erra, el vicepresident Jordi Puigneró i la consellera Teresa Jordà han presidit el recorregut inaugural d’aquest matí

Teresa Jordà, Jordi Puigneró i Anna Erra, durant el recorregut inaugural..
Teresa Jordà, Jordi Puigneró i Anna Erra, durant el recorregut inaugural.

 

La ciutat de Vic està immersa al Mercat del Ram amb una programació extensa d’activitats relacionades amb el món agrícola i ramader, després de l’última edició celebrada en format reduït a causa de les restriccions per la pandèmia. La inauguració oficial del mercat s’ha realitzat avui al matí amb un recorregut institucional presidit per la consellera d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, Teresa Jordà, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, acompanyades d’autoritats polítiques i socials de la ciutat, de la comarca i del país. En aquest sentit, Erra ha expressat la seva alegria de tornar a viure l’esplendor de la fira agrícola i ramadera. “El Mercat del Ram és una tradició de la ciutat de fa molt temps que demostra la força de relació i contacte que té la pròpia ciutat i que s’ha anat construint al llarg dels anys”.

 

Les autoritats han visitat els diferents espais del Mercat del Ram, sortint des de l’Ajuntament de Vic, a la Plaça Major de Vic, on se’ls ha col·locat la tradicional palma a la solapa, i s’han dirigit cap al Parc Jaume Balmes per visitar l’Espai Terra i Cuina, passant per la rambla de l’Hospital. Seguidament, el recorregut institucional ha continuat cap al Recinte Firal El Sucre per visitar l’exposició agrícola fins a l’espai de les vaques de raça frisona, amb la salutació del president de la Federació de la Vaca de Raça Frisona de Catalunya (FeFRIC), Josep Rebés, i el president de l’Associació Frisona d’Osona (AFO), Jordi Juanola. Allà han fet entrega dels premis del 1r Concurs Morfològic Nacional de la Raça Ovina Ripollesa. Els guanyadors del concurs han estat:

 

Categoria “Millor lot de xaies”: primer premi, Xicuxai (Bages); segon premi, Ca N’Anglada (Pla de l’Estany).

Categoria “Millor lot d’ovelles”: primer premi, Can Reixach (Pla de l’Estany); segon premi, Can Niubó (Osona).

Categoria “Millor marrà”: primer premi, Can Miquel (Berguedà); segon premi, Can Nualart (Vallès Oriental).

 

A continuació, el seguici d’autoritats ha rebut el vicepresident i conseller de Polítiques digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i s’ha dirigit cap a l’exposició de bestiar vacum, porcí i oví per fer el lliurament dels premis del 38è Concurs Català de Canals Porcines, amb els següents premiats:

 

Guanyador Màxima puntuació: Ramaderia Ayats, Granja Can Suari, Cornellà de Terri

Guanyador Qualitat de Carn: Martí Mir, Granja El Verinal, Tona

Guanyador Qualitat de Canal: Ramaderia Vilves, Granja Arnau, Artesa de Segre

 

Durant l’acte d’entrega, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha remarcat el compromís que té la ciutat amb el sector agrícola i ramader. “És un sector amb una gran potència i força econòmica que s’ha de vetllar”, i ha remarcat la importància de continuar treballant per tenir un sector primari viu tant a la nostra ciutat com a la resta de la comarca i del país. “Volem que la gent el conegui, que continuï la professió i, per aquest motiu, apostem per La Casa de Pagès i La Talaia Pagesa”.

 

Seguint en aquesta línia, el vicepresident i conseller de Polítiques digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, ha destacat la importància de tenir un sector potent com és el sector agroalimentari al nostre país. “És una de les grans indústries de casa nostra i hem de fer tot el possible perquè continuï sent així”, i ha apuntat que el Mercat del Ram és una clara representació del sector.

 

L’acte també ha fet un reconeixement especial a Pere Colom i Josep Barniol, organitzadors del Concurs Català de Canals Porcines fins la darrera edició.

 

El Mercat del Ram continua la seva activitat durant tot el cap de setmana amb un extens programa que ocupa diversos espais a la ciutat de Vic.