El nou pla estratègic centra el nou curs de l’Escola de Música de Vic

Se seguirà treballant perquè continuï sent referent en inclusió amb la implicació de tots els agents de la comunitat educativa de l’EMVic

Inauguració del curs 2017-18 de l’EMVic.
Inauguració del curs 2017-18 de l’EMVic

“L’Escola de Música és un projecte de ciutat, i també de país, que ens dona molt. És per això que des de l’Ajuntament de Vic hi seguirem donant suport”. Amb aquestes paraules, l’Alcaldessa de Vic, Anna Erra, va tancar la seva intervenció en l‘acte d’inauguració del curs 2017-18 de l’Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVic), celebrat ahir a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic. Un dia en què també es renovava l’acord per finançar cinc projectes socials de l’equipament municipal amb l’Obra Social “La Caixa”: Si toquem junts sona millor, aula de musicoteràpia, banc d’instruments per alumnes amb rendes baixes, música a la xarxa i produccions pedagògiques i participatives.

 

Erra va agrair la tasca realitzada per Lluís Vila d’Abadal, l’anterior director general de l’Atlàntida, així com la “de totes les persones que formen part d’aquesta comunitat educativa”.

 

La directora general de l’Atlàntida, Montse Catllà, va posar sobre la taula els reptes d’aquest nou curs, marcats per l’entrada en funcionament del nou contracte programa i de l’elaboració del nou pla estratègic, “que marcaran el futur de l’equipament en els propers anys”. “Volem que l’EMVic continuï sent referent en inclusió, amb un sentit d’exigència i millora permanent, tasca per la qual concebem com a imprescindible la implicació de tots els agents de la comunitat educativa de l’EMVic”, va detallar Catllà. “Cal un entorn de consens per portar a terme un projecte de potencial extraordinari”, va afegir.

El director de l’EMVic, Sebastià Bardolet, va manifestar que “afrontem un nou curs amb ànims renovats, amb 1.300 alumnes inscrits”, i que, un any més, “la demanda de places ha superat l’oferta”. Els reptes que marcaran aquest curs, segons Bardolet són “l’elaboració del nou pla estratègic, l’increment de l’ús de les noves tecnologies en els cursos i la incorporació del treball per competències”.

 

Liderar en un món VUCA

 

El doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, Àngel Castiñeira, va pronunciar la conferència “Liderar en un món VUCA (en anglès: volàtil, incert, complex i ambigu) per descriure el complicat marc social i econòmic mundial disruptiu en què estem immersos.

Aquesta situació té cinc implicacions, en la visió de les organitzacions, obliga a pensar estratègies per respondre al repte adaptatiu, a revisar el model organitzatiu, a repensar el model de lideratge i també a elaborar bé el relat de les organitzacions i la seva difusió.

 

Actuació del cor de noies del Conservatori de Vic

 

L’acte va concloure amb l’actuació del cor de noies del Conservatori de Vic, que van interpretar, entre altres, El Rossinyol i Els Segadors.