El percentatge de participació dels pressupostos participatius a Vic es coneixerà un cop finalitzat el procés de votació
14.540 persones, majors de 16 anys i empadronades a la zona del Merma, poden votar en aquesta segona edició dels pressupostos participatius a la ciutat
Quan falten quatre dies per tancar les votacions dels pressupostos participatius a la zona del Merma s’han emès 599 vots. D’aquests, un 80’3% -481 vots- s’ha rebut per internet i un 19’7% -118 vots- ha votat presencialment en els diferents punts itinerants. El nombre de vots vàlids es coneixerà quan s’acabi el procés de votació el proper dilluns, 26 de setembre, i serà quan se sàpiga el percentatge real de participació.
De seguir amb aquesta tònica favorable, que es va iniciar amb l’edició passada, tot apunta que la ciutat de Vic podria consolidar aquest tipus de procés ja que normalment la participació ciutadana se situa entre el 2 i el 4% en aquelles ciutats catalanes que porten a terme aquest tipus de pressupostos participatius. Una iniciativa que creix a mesura que es repeteix i es consolida entre la ciutadania perquè se’l fa seu. Per exemple, la ciutat de Girona va començar obtenint un 2’22% de participació a la votació dels pressupostos participatius del 2013, per seguir amb un 3’40% el 2014 i un 4’52% el 2015.
Per assolir aquest repte, des del consistori s’anima a totes aquelles persones que no hagin votat a fer-ho presencialment en els llocs de la via pública en què s’hi ubica l’exposició itinerant i que estaran oberts de 11h a 14h i de 16:30h a 20h:
- Dijous 22: Parc infantil de Sant Llàtzer (darrera del c/ Mercè Font i Codina)
- Divendres 23: Passeig (tocant el c/ Estret)
- Dissabte 24: Plaça dels Màrtirs
A través del web decidim.vic.cat es podrà votar fins el dilluns, 26 de setembre, quan es tancarà el procés de votació. S’ha de tenir en compte que tant per votar presencialment com via internet s’ha de ser major de 16 anys i estar empadronat a la zona del Merma. Tant al web com al punt de votació itinerant es poden consultar els carrers inclosos en aquesta zona.
El votant pot escollir entre un total de 14 propostes relacionades amb la seguretat viària, el civisme, l’urbanisme i l’esport. Totes elles han estat desenvolupades per la ciutadania conjuntament amb els serveis tècnics de l’Ajuntament de Vic i poden tenir un cost que va des dels 3.000 euros fins als 135.000 euros.