El ple de Vic aprova la pròrroga del contracte de gestió de l’Escola de Música, Conservatori i Arts Escèniques de Vic 2017-2023
El nou contracte programa inclou millores de governança, accessibilitat i transparència
Ahir a la tarda va tenir lloc el ple municipal del mes de juliol amb 15 punts de l’ordre del dia i 3 mocions. En el transcurs de la sessió plenària el punt més debatut va ser aprovar la pròrroga del contracte de gestió del servei públic de l’Escola de Música, Conservatori i Arts Escèniques de Vic 2017-2023 amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU-RCat i PSC); Plataforma Vigatana i Vic per a Tots; i l’abstenció d’ERC-SOMVic i Capgirem Vic.
En aquest punt, la regidora de Cultura i Museus, Susagna Roura va posar de relleu que “l’equip de govern sempre ha defensat l’actual model de gestió”; Roura va afegir que la “participació havia validat el model de gestió a través de la Fundació sense ànim de lucre amb un 65% dels vots” i amb el contracte programa que es porta el ple inclou millores de governança, accessibilitat i transparència”. Per la seva banda el grup d’ERC-SOMVIC, Joan Ballana, va introduir alguna esmena al nou contracte i va celebrar que s’haguessin incorporat algunes modificacions, tot i que va lamentar que aquest punt no es portés a debat el ple del 27 de juliol amb l’objectiu de treballar-lo més a fons. Des de la perspectiva de Capgirem Vic, Sara Blázquez, va avançar el seu vot “d’abstenció molt crítica”, a banda d’aportar-hi noves esmenes. Josep Anglada de Plataforma Vigatana va afirmar que hi votaria a favor i va exposar que els informes exposats pels assessors externs no tenien masses diferències entre ells. Finament, Arnau Martí de Vic per a Tots va celebrar que “s’incrementi la transparència, el control polític en el patronat i poder tenir un major retorn social”. El debat el va cloure l’alcaldessa de Vic, Anna Erra on va expressar que “com equip de govern sempre acceptem millores per Vic, però lamentem la utilització política que s’ha volgut fer del procés; no tot s’hi val” va incidir. “Del procés participatiu n’hem d’extreure que la ciutadania ens ha dit que no cal tocar una cosa que ja funciona”, va afegir.
Altres punts que es van aprovar durant la sessió plenària va ser delegar a la Junta de Govern Local el sorteig dels membres de les meses electorals que fins ara es feia en sessió plenària.
El ple també va donar llum verda a l’aprovació de les festes locals per l’any 2017 els dies 5 de juny (dilluns de pasqua granada) i 5 de juliol (festa de Sant Miquel dels Sants).
La sessió també va aprovar la primera modificació de la plantilla de personal de l’Ajuntament de Vic per aquest any 2016 i, com a conseqüència, la modificació de llocs de treball de l’ens local. En concret l’Ajuntament de Vic amortitza 10 places i en crea 10 de noves.
Un altre dels punts que es aprovar per unanimitat un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit en matèria de seguretat viària i en matèria de controls de velocitat i controls d’estupefaents.
El ple també va aprovar la bonificació del 95% de la taxa de llicències urbanístiques per obres de reforma de la Fundació privada educativa Vedruna-Barcelona; per obres de la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal – ADF; i per obres de substitució del clavegueró de desguàs del Consorci Hospitalari de Vic.
El ple de juliol també va aprovar donar noms de “Roc 34” i de “Les Tres Alzines” a dos espai de la ciutat.
Finalment i el darrer punt, va ser desestimar el complex esportiu de Can Garrofa, ja que tal i com va detallar la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, l’any que se va contemplar aquest complex es va preveure un creixement de ciutat que en aquests moments no es contempla.
A/ Moció presentada per l’equip de govern (CiU-RCat-PSC) i Vic per a Tots de suport a les oficines liquidadores. La moció va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern (CiU-RCat i PSC); Vic per a Tots, ERC-SOM Vic i PLV; i el vot en contra de Capgirem Vic.
B/ Moció presentada per Capgirem Vic en defensa de les treballadores afectades per l’ICAM (Institut Català d’Avaluacions Mèdiques). La moció va ser aprovada amb esmenes per altres formacions polítiques amb l’excepció de l’abstenció de Plataforma Vigatana.
C/ Moció presentada per Plataforma Vigatana de suport al corredor mediterrani. La moció va prosperar amb els vots a favor de PLV, CiU-Rcat i PSC; l’abstenció d’ERC-SOM Vic i Vic per a Tots i el vot contrari per part de Capgirem Vic.