El Ple Municipal aprova un moció en defensa de la sanitat pública

També s’ha acordat penjar la senyera estelada els dies 10 i 11 de setembre al balcó de l’Ajuntament

Avui al matí s’ha celebrat el Ple Municipal del mes d’agost. A l'inici, s'ha llegit un manifest de rebuig institucional a l'atemptat d'Oslo. Així mateix s'ha expressat la solidaritat de tots els grups municipals amb els ferits, les famílies de les víctimes i amb tot els ciutadans noruecs així com amb el primer ministre i el partit laborista noruec. El manifest també posa èmfasi en reivindicar 'la fermesa democràtica i el diàleg enfront de la violència, de la intolerància i del racisme' i en reafirmar 'el rebuig a moviments i organitzacions que inciten a l'odi i a la discriminació envers la diversitat cultural, religiosa o de qualsevol tipus i que abonen el terreny a actes violents com els succeïts a Noruega', ha llegit la primera tinenta d'alcalde, Anna Erra.

 

En el Ple s’han debatut els següents punts de l’ordre del dia:

 
  1. S’ha donat compte de les delegacions especials de barris als diferents regidors. Joan López Carol es farà càrrec de la zona de El Sucre, El Nadal, Castell d’en Planas i Eix 11 de setembre; Anna Erra s’encarregarà de la zona del C. de Manlleu, C. de Gurb, P. Mil·lenari i Pl. Estació; Joan Ballana es farà càrrec del Centre històric i C. de Sant Pere; David Sala de El Remei i P. Pep Ventura; Montse Rovira de l’Horta Vermella, Santa Anna, La Calla i Pla de l’Estadi; Josep Rafús del barri d’Osona, Serra-de-Senferm i Món Rural; Xavier Farrés dels Caputxins, Eixample Morató, Sant Llàtzer i Quatre Estacions i finalment Toni Serrat de La Guixa.
 
  1. S’ha aprovat definitivament la constitució del Consorci d’Acció Social d’Osona integrat pels Ajuntaments de Vic i Manlleu. L’objectiu d’aquest Consorci és la prestació de serveis socials d’Atenció Primària, de serveis especialitzats de tot tipus i de programes socials així com la creació i la gestió de serveis, centres i equipaments públics dels municipis i ens locals que en siguin membres adherits. Aquest Consorci també pot prestar qualsevol tipus de servei relacionat amb les polítiques d’acció social que s’endeguin a iniciativa de qualsevol de les administracions públiques consorciades, de l’administració autonòmica, de l’estatal o de la UE. També s’han nomenat membres de la Junta General del Consorci, per part de l’Ajuntament de Vic, al regidor de Benestar i Família, Xavier Farrés, i, en representació dels grups municipals de l’oposició, el regidor Jacint Raurell, a banda de l’alcalde que n’és membre nat.
 
  1. L’any 1986 el Ple Municipal va crear el Centre Obert de Vic, un servei adreçat a joves i infants i organitzat en quatre espais diferents. En aquests moments i amb l’objectiu d’optimitzar aquest recurs, es procedeix a modificar algunes ubicacions i també el nombre de places. El Centre Obert El Mercat (de 6 a 12 anys) situat al Passatge dels Morató queda igual amb 30 places. El Centre Obert Joves-Mercat (de 13 a 16 anys) situat també al Passatge dels Morató passa de 20 a 30 places. El Centre Obert El Montseny (de 6 a 12 anys) situat a l’Avinguda Montseny, passa de 20 a 30 places i El Centre Obert La Flama (de 6 a 12 anys), ubicat a la Rda. Ausetans, 8B queda anul·lat.
 
  1. S’ha aprovat l’actualització de la plantilla i el catàleg de llocs de treball.
 
  1. S’ha aprovat el conveni de col·laboració subscrit el dia 12 d’abril de 2011 entre l’Ajuntament de Vic, la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments que participen en el Pla d’Informació i Vigilància contra els incendis forestals.
 
  1. Es nomena representant de l’Ajuntament de Vic al Consorci urbanístic per al desenvolupament de les àrees residencials estratègiques El Graell i La Bòbila de Vic a l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, el regidor d’Urbanisme i Activitats, Josep Rafús i el regidor d’Economia i Serveis, Toni Serrat.
 
MOCIONS
A/ DE PXC PER COL·LOCAR BANDES REDUCTORES DE VELOCITAT EN ALGÚN TRAM DE LA CIUTAT. REBUTJADA.
 
B/ S’ha presentat una moció alternativa de CiU, CUP, PSC, ERC, ICV i SI en defensa de la sanitat pública. Aquesta moció s’ha aprovat per unanimitat i per tant ha quedat desestimada la que havia persentat PxC. La moció posa de relleu que la comarca d’Osona ‘té un greuge respecte altres comarques de Catalunya’ en el tema sanitari ja que ‘la inversió per càpita és inferior’ i per tant es demana ‘un correcte finançament per part de l’Estat’ que permeti ‘mantenir un sistema sanitari amb la qualitat assistencial i el nivell de professionalitat’ mostrat fins ara. La moció ha estat defensada pel cinquè tinent d’alcalde, Josep Arimany, que ha explicat que es demanarà ‘al govern de la Generalitat que la retallada sanitària realitzada en relació al finançament dels centre hospitalaris de Vic i centres d’Atenció Primària de l’ICS i EBA del CAP del Remei, no faci disminuir la qualitat assistencial als malalts aconseguida amb l’esforç i el treball d’uns professionals abnegats’. També es demana que les mesures de restricció s’apliquin ‘de forma majoritària a aquells Departaments i a tots aquells serveis que s’observen menys necessaris’ així com que ‘s’evitin acomiadaments’.
 
C/ De CiU, CUP, ERC, ICV i SI. L’Ajuntament de Vic ha aprovat una moció a través de la qual s’acorda penjar la senyera estelada en un lloc destacat i preferent de la façana d’aquest ajuntament perquè onegi cada 10 i 11 de setembre, vigília i Diada Nacional de Catalunya. En la moció es recorda que la ciutat de Vic va expressar la seva voluntat d’emancipació en la consulta popular del 13 de desembre de 2009 i ha esdevingut un dels municipis referents independentistes per excel·lència. El Ple vol reivindicar aquesta realitat fent onejar la senyera estelada al balcó del consistori perquè aquest símbol nacional tingui el reconeixement que es mereix. Segons el regidor Joan López Carol ‘es tracta de fer un homenatge a una història i a una història de que de venir’ i que d’aquesta manera es demostra que Vic ‘vol ser l’avantguarda del futur estat català’. López ha recordat que la darrera vegada que es va penjar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Vic va ser durant la visita del president Macià, concretament el dia 30 de juny de 1931. Laia Jurado de la CUP ha afirmat que ‘poble a poble anem cap a la independència’ i Xavier Tornafoch que ‘es tracta d’un tema simbòlic per que té una certa transcendència’. Iban Lapeira, de SI ha exposat que ‘Vic és un referent dins el món independentista’. Per cloure el debat, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha afirmat que ‘el país ha evolucionat cap a un sentiment més independentista i va prosperant’ i que l’única opció que ens queda ‘és tenir un estat sobirà i que tinguem les nostres pròpies Lleis’.
 
D/ Moció de la CUP per a la construcció de les escultures dels caps de Llúpia de la Vella i del Nen. Aprovada per unanimitat amb determinades esmenes. S’ha acordat construir les escultures i ubicar-les en els llocs que escullin els membres de la comissió de festes, de les entitats veïnals i les associacions de comerciants així com el Patronat de la Ciutat Antiga.