El ple municipal de Vic aprova el projecte de reurbanització de la rambla de l’Hospital i de la plaça del Monjo Gerbert d’Orlhac

També s’aprova la “Declaració de Vic”

 .

http://participacio.vicentitats.cat/wp-content/uploads/sites/28/2014/11/Declaraci%C3%B3-de-Vic.pdfAhir a la tarda va tenir lloc el ple municipal de l’Ajuntament de Vic del mes de novembre que va comptar amb 17 punts de l’ordre del dia i 5 mocions. Entre els diferents punts que es van debatre es destaca l’aprovació inicial del projecte de reurbanització de la rambla de l’Hospital i de la plaça del Monjo Gerbert d’Orlhac i l’aprovació de la “Declaració de Vic”.

 

El projecte de les obres de la rambla de l’Hospital i de la plaça del Monjo Gerbert d’Orlhac estarà ara en exposició pública i es preveu que passat la campanya de Nadal es pugui iniciar l’execució de les mateixes. Els diversos representants de les diferents formacions polítiques van celebrar que aquest tema ja es pugui fer realitat, tot i que alguns d’ells van fer una sèrie de matisos. Des de la CUP es va apuntar que algunes coses que s’han fet durant el procés no han estat prou bé. Per la seva banda des del SI es va proposar poder contemplar un carril bici al projecte. Xavier Tornafoch d’ICV va apuntar que s’exigís a la Generalitat aportar els diners que els hi pertoca (projecte emmarcat dins el Pla de Barris Centre que atorga la mateixa Generalitat). Des del PSC, Jacint Raurell va agrair que finalment el tema es debatés al ple municipal (a nivell legal no era necessari) i va reclamar la necessitat de definir un pla de circulació rodada de tota la ciutat. Des de la formació de PxC es va afirmar que es tracta d’un projecte precipitat i, finalment Josep Anglada va valorar que és un tema que convé de forma urgent a la ciutat. Finalment, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va tancar el debat explicant que “el projecte es fa una vegada hi ha finançament per fer-lo i la Generalitat haurà de fer front a la seva aportació econòmica”. L’alcalde també va apuntar que es valoraria la viabilitat des d’un punt de vista tècnic d’incorporar un carril bici i va remarcar que es tracta “d’un projecte determinant per tota la ciutat i que serà en benefici de tota la ciutadania”.Finalment el punt va ser votat a favor per tots els grups, exceptuant la CUP, el SI i PxC que es van abstenir.

 

D’altra banda ahir es va aprovar la “Declaració de Vic” , un document que han treballat al llarg de dos anys membres del Consell de Ciutat i que respon a un full de ruta pels propers anys entorn la cohesió social. El regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol va remarcar que es tracta d’un treball fet per la mateixa ciutadania i en el que s’ha complert una primera fase on s’ha fet una diagnosi de la ciutat, s’ha apuntat un ideal de ciutat i, finalment s’han fet una sèrie de propostes. Ara, una vegada aprovat, es començarà un procés de difusió del mateix document amb l’objectiu que s’hi puguin adherir al màxim d’entitats i/o persones a títol individual; i “així pugui ser compartit amb tota la ciutadania”, va apuntar el regidor. En aquest punt la majoria de formacions polítiques també van celebrar que es pugui aprovar, tot i que van coincidir que no es quedés en una declaració de bones intencions i que es tingués en compte. Aquest punt, doncs va comptar amb el vot favorable de CiU, ERC, CUP, PSC, SI, ICV i els regidors no adscrits; PxC es va posicionar en contra. Pots descarregar-te el document complert aqui

 

El ple va debatre altres punts de l’ordre del dia:

 

Es va donar compte al ple de la morositat trimestral del tercer trimestre de 2014 de l’Ajuntament, l’IME i l’OFIM

 

El ple també va aprovar la bonificació de la taxa i l’import a la Fundació Hospital de la Santa Creu per les obres de reparació de la coberta plana de l’Hospital. Aprovada per unanimitat.

 

Tot seguit es va tractar l’aprovació inicial de l’ordenança municipal de mercats de venda no sedentària. Aquest punt va ser votat de forma favorable per part de tots els grups municipals, a excepció de PxC que es va abstenir.

 

El sisè punt de l’ordre del dia sobre l’aprovació inicial del text modificat de l’Ordenança Municipal de circulació de vehicles i vianants va ser retirat per tal de poder-lo debatre pròximament.

 

A continuació es va aprovar les bases per a la concessió de subvencions diverses a persones en situacions especials de la ciutat de Vic. Aquesta va ser aprovada per unanimitat.

 

Seguint el punt vuit sobre aprovar l’adquisició de tres entitats registrals, que corresponen a dos soterranis i un local en planta baixa, ubicats al Passeig de la Generalitat, núm. 46, propietat de la Caixa d’Estalvis i pensions de Barcelona amb un valor de 1.080.000€. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, CUP, PSC, Marta Riera i Josep Anglada i les abstencions del SI i PxC.

 

El punt novè de l’ordre del dia va aprovar per unanimitat la convocatòria de licitació per a la concessió d’un ús privatiu de la via pública per a l’explotació a d’un quiosc per a la venda de premsa i revistes a la Rambla Tarradellas.

 

Seguidament es va aprovar per unanimitat sobre l’aprovació de la supressió del fitxer de dades de caràcter personal "Carnets Punt Jove" i la creació del fitxer de dades de caràcter personal “VicJove” .

 

El dotzè punt de l’ordre del dia que era la creació del fitxer de dades de caràcter personal “adhesions a la declaració de Vic” va ser aprovat amb els vots a favor de totes les formacions, a excepció de l’abstenció de PxC.

 

En el punt tretze de l’ordre del dia es va aprovar les modificacions del catàleg de llocs de treball de 2014. Aquest punt també va ser aprovat per tots els grups i PxC es va abstenir. Va continuar amb la modificació de la plantilla de personal 2014 que va tenir els mateixos vots que el punt anterior.

 

El punt quinze va tractar de l’aprovació definitiva del pla especial de concreció d’usos a l’equipament de l’àmbit de can Codina que va tenir el mateix sentit dels vots que els anteriors punts.

 

El ple també va aprovar la modificació d’Estatuts del Consorci Alba-Ter que va comptar amb els vots favorables de tots els partits polítics i PxC es va abstenir.

 

Finalment es va aprovar l’adhesió a la iniciativa “Ciutats per la vida/ ciutats contra la pena de mort”.

 

MOCIONS:

 

A continuació es va passar a les mocions presentades , la primera presentada per PXC per manifestar el compromís de no participar en la votació del 9N. REBUTJADA.

 

La segona moció va estar presentada també per PXC per demanar la devolució del guardó Llonganissa d’or al Sr. Jordi Pujol i Soley. REBUTJADA.

 

La tercera moció presentada per la CUP per reduir el nombre de signatures necessàries que s’estableixen en el reglament de participació ciutadana per celebrar consultes populars. RETIRADA. La mateixa formació que la va presentar va manifestar que la debatrien pròximament.

 

La quarta moció presentada per SI tractava de fer aparcaments perifèrics gratuïts en solars privats negociant en cadascun dels propietaris les condicions concretes: temps de cessió i bonificació en l’IBI. Aquesta va ser aprovada amb el vot favorable del SI, ERC, CUP, PSC, PxC i amb el vot en contra de CiU i els regidors no adscrits.

 

La última moció de Josep Anglada i Marta Riera de suport a la construcció d’un hipòdrom que també va ser aprovada amb una esmena presentada per CiU en la que es matisa i precisa que es dóna suport a explorar la viabilitat de la construcció d’un hipòdrom a la nostra comarca. Aquesta va ser votada favorablement per part dels regidors Josep Anglada i Marta Riera i CiU i l’abstenció de PSC, ERC i SI. La resta de formacions es van posicionar en contra.

 

Finalitzades les mocions es va passar al torn de precs i preguntes. Es va aixecar la sessió a les 21.20 h, després de més de 3 hores de ple municipal