El POUM de Vic reserva sòl per activitats d’alt valor productiu

El POUM recull diverses actuacions orientades al desenvolupament econòmic amb la universitat com a peça fonamental

El POUM de Vic reserva sòl per activitats d’alt valor productiu.

El POUM de la ciutat de Vic preveu la reserva de sòl d’activitat d’alt valor productiu, un sòl destinat a activitats econòmiques d’alt valor afegit, activitats econòmiques en què Vic ja és marca –com fires, mercats, tecnologia relacionada amb els estudis universitaris o el sector agroalimentari-, i activitats econòmiques de major productivitat. Les actuacions que es preveuen giren a l’entorn d’una peça clau de la ciutat i el territori com és la Universitat de Vic, pel que pot aportar en el desenvolupament econòmic i d’activitat.

 

Avui dilluns, dia 13 de juliol, ha tingut lloc la cinquena roda de premsa sobre el POUM que s’ha realitzat a l’empresa Baumann i que ha anat a càrrec del  president de l’àrea de Territori i Urbanisme, Xavier Solà. En aquesta ocasió, la temàtica econòmica ha centrat l’explicació i s’han desglossat les diverses actuacions que es preveuen en aquest sentit:

 

Previsió de creixement del sector firal

Aquest espai se situa a llevant de la ciutat, al sector de Sant Sixt, un creixement que, segons ha explicat Solà “queda planificat però es definirà amb el projecte bàsic i executiu”, en el sentit que no és un projecte immediat, i que té per objectiu “una ciutat potent i valenta” quant al sector firal es refereix.

 

Previsió de l’ampliació del recinte firal existent al Sucre

L’ampliació es preveu en direcció al riu Mèder, que Solà ha definit com “un element que unirà la ciutat amb grans equipaments previstos”. Aquests són els jutjats, les ARES del Graell i la Bòbila, la nova biblioteca, el complex cultural i el molí d’en Saborit.

 

El Parc Tecnològic i Científic

El Bergós és la zona prevista per al parc tecnològic i la possible ampliació de la universitat que hi aniria associada, “un espai molt important per la Universitat de Vic i per la transferència de coneixement”, ha expressat Solà, que també ha recordat la recent constitució d’una societat d’economia mixta, PARCTEVIC, S.L., per al desenvolupament d’aquest parc en el darrer ple municipal de l’Ajuntament de Vic, el dia 6 de juliol.  

 

El polígon industrial del Bruguer

Al sector nord de la ciutat es preveu una illa càrnia de 3ª generació. Solà ha explicat que es tracta d’ “una acció de futur per a la ciutat de Vic”, ja que contempla que es pugui estar al capdavant d’Europa en aquest sector, tal i com ja va indicar l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal. D’altra banda, Solà ha expressat que s’està en un procés inicial i que s’hi està treballant, “amb un sector empresarial valent”.

 

Nou campus universitari de ciències de la salut

Finalment, el darrer punt també fa referència a la universitat, ja que es preveu la instal·lació del nou campus universitari a l’edifici de Baumann. Aquest fet, segons Xavier Solà, suposa la recuperació de l’edifici, obra de Miguel Fisac, catalogat com a bé patrimonial, la reconversió en una àrea universitària vinculada a les ciències de la salut i la dinamització econòmica i social de la zona, que “recentment ha acollit una escola bressol municipal i en un futur acollirà un nou centre cívic”, ha explicat Solà, tot fent referència a Can Pau Raba. Finalment, també ha explicat que serà el projecte més immediat de tots els que s’han explicat, i que “concilia la protecció i l’activitat, el creixement de la Universitat de Vic i la proximitat a l’Hospital General”.

 

De cara al mes de setembre, es reprendran les rodes de premsa temàtiques sobre el POUM.