El projecte ‘Talent Esportiu Vic’ creix per esdevenir ‘Talent esportiu Osona’
La segona edició del projecte, que té per objectiu millorar la condició física i prevenir lesions dels esportistes, inclourà també les entitats esportives de Centelles
‘Talent Esportiu Vic’, un projecte impulsat per la UVic a través del Centre d’estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) i en col·laboració amb l’Ajuntament de Vic, va tancar la setmana passada la seva primera edició i va presentar la nova edició del programa, que creix per englobar també una altra població osonenca, Centelles, i passarà a anomenar-se ‘Talent esportiu Osona’.
El projecte va néixer l’any passat amb l’objectiu de reforçar l’activitat dels clubs i entitats esportives de la ciutat de Vic i aquest any s’amplia el seu radi de participació de Centelles. El programa busca millorar la condició física i prevenir les lesions dels esportistes osonencs amb dues sessions setmanals de 45 minuts dirigides per professionals de la UVic-UCC.
La 2a edició comptarà amb la participació de 15 esportistes, tres més que l’any anterior, i tres d’ells seran estudiants de la UVic-UCC. L’acte de presentació de dimecres passat va comptar amb la presència del regidor de Vic, Titi Roca, el regidor de Centelles, Josep Arisa, del director del CEEAF, Javier Peña, i del degà de la Facultat d’Educació de la UVic-UCC, Eduard Ramirez. A continuació, el professor de la UVic-UCC Jordi Coma va moderar una taula rodona amb la participació de la triatleta del Club Vic ETB Marta Sánchez, que aquest curs ha participat del programa Talent Esportiu, i el pilot olímpic d’skeleton Ander Mirambell, el padrí de la primera edició del projecte.
Durant l’acte es van donar a conèixer dades dels participants de la primera edició. Els esportistes s’han sotmès a dos processos d’avaluació. La primera observació, de caràcter més longitudinal, ha avaluat la condició física dels esportistes becats per comparar els seus estats físics inicial i final. L’estudi mostra una millora de la condició física en els tests realitzats i un nivell de lesions quasi nul. D’un segon procés, objecte d’un treball final de grau de CAFE, se n’ha extret la conclusió que els esportistes que han participat al Talent Esportiu de Vic milloren la capacitat de suportar la fatiga neuromuscular més que els que no han participat en el programa.