Els Centres Cívics de Vic presenten els Tallers i Propostes d’aquesta tardor
Les inscripcions al programa, que té un format bimensual inusual, es poden fer del 7 al 18 de setembre de forma presencial o en línia
Degut al panorama que ha provocat la pandèmia, els Centres Cívics de Vic estrenen un programa de tardor inusual, adaptat al repte sociocultural que es presenta i al compliment de les mesures de prevenció requerides per les autoritats sanitàries. Es deixa enrere el tradicional format de tallers trimestrals i s’enceta un nou curs amb un primer programa, durant els mesos de setembre i octubre, de tallers de cinc sessions (de dilluns a dimecres), tallers monogràfics (els dijous) i les Propostes –els especials de CCVIC- els caps de setmana. A finals d’octubre es presentarà el nou bloc d’activitats per als mesos de novembre-desembre.
El període d’inscripció s’obre dilluns vinent, 7 de setembre a les 4 de la tarda, i es tancarà el 18 de setembre i es pot formalitzar en línia a centrescivics.vic.cat i de forma presencial a tots els Centres Cívics (excepte el CCVIC Santa Anna). L’inici de les activitats serà el dimecres 16 de setembre. Susagna Roura, regidora de Cultura, remarca l’esforç que s’ha fet per adaptar la programació a un nou format “sense deixar de presentar activitats ben variades per satisfer públics molt diversos”.
Tallers
Com sempre, s’ofereix una varietat de cursos de diferents temàtiques. Aquesta tardor hi ha diverses novetats, algunes d’elles pensades per donar suport als ciutadans amb algunes necessitats sorgides els últims mesos: Telèfon mòbil des de zero, Iniciació a la videoconferència, Mascaretes personalitzades en són alguns exemples. Per altra banda, no hi podien faltar els populars clàssics Ioga, Running, Zumba, Pallasso... Com a novetats inèdites, destaquen Twerking, Còctels, ETSY, Tàrtars, carpaccios i cebiches, entre d’altres.
S’ha apostat, també, per aprofitar el probable bon temps del mes de setembre per fer alguns tallers d’exterior: caiac, urban skteching, running...
Propostes
El programa Propostes es presenta, per primer cop, en forma d’itineraris temàtics que aniran canviant cada dos mesos. Cadascun conté tres activitats que es porten a terme als Centres Cívics de la ciutat o en altres espais i equipaments que hi col·laboren.
Itinerari Sortides: animats per l’exigència de ventilació que els protocols de prevenció reclamen, s’ofereixen tres excursions a diferents espais naturals dels entorns de Vic: una sortida fotogràfica amb el fotoperiodista David Fajula; una descoberta botànica de la riquesa vegetal del Lluçanès i una sortida cultural guiada pel Grup de Recerca Folklòrica d’Osona entre les roques llegendàries de Savassona.
Itinerari Sostenibilitat: la crisi climàtica obliga a repensar un estil de vida més responsable. Es plantejaran recursos a l’abast de tots per fer-ho possible: des de l’alimentació, amb la cuinera Ada Parellada; des de la bioarquitectura, amb Miquel Escobar; i des del consum responsable, amb la bloguera Yve Ramírez. Es parlarà de residus, de moda, d’activisme...
Itinerari Art i llibertat: les setmanes de confinament van posar de manifest el valuós paper de la cultura i de l’art. A través d’una activitat de mural artístic amb La Farinera i el VicJove, es reflexionarà a l’entorn de la creació col·lectiva; amb la ballarina Joana Gea es bucarà la llibertat en el moviment corporal i, com a proposta que encapçala el programa, el pròxim 16 de setembre s’inaugurarà, amb una xerrada, l’exposició Veure o mirar: retrats a presó (Museu de l’Art de la Pell), una mostra del treball artístic dels interns del Centre Penitenciari de Lledoners.
Es recorda que els equipaments dels Centres Cívics de Vic estan oberts al públic des de l’1 de setembre. Durant la primavera van estar tancats i només van obrir per a les activitats del programa de juliol Més Nits!, en col·laboració amb el Festival Nits de cinema oriental, amb un gran èxit de participació.
Per a aquesta tardor, s’ha creat un nou protocol per tal de complir amb les mesures de prevenció del coronavirus i poder portar a terme les activitats amb tota la seguretat. Això ha implicat una gran reducció de l’aforament de les sales. Per tal de compensar-ho, diverses de les propostes es desdoblen en molts més grups dels habituals, disposats en diferents horaris.