Ricard Berenguer, Susagna Roura i Roger Albert

Els gegants de Vic, grans protagonistes de la Festa Major d’enguany

Es recupera ‘El Solàrium’ que s’havia celebrat a la Plaça Major fa més de dues dècades i que torna més sofisticat sota el nom de ‘La Platgeta’

“La Festa Major arriba carregada d’activitats per a tothom” va afirmar ahir la regidora de Cultura, Susagna Roura, en la presentació de la Festa Major que tindrà lloc entre el 23 de juny i el 9 de juliol. Així, l’inici coincideix amb la Revetlla de Sant Joan amb l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça Major i el concert i sopar jove a la plaça Gaudí.

 

Una Festa Major en què la tradició hi té un paper molt important ja que, coincidint amb el 155è aniversari dels gegants de Vic ,s’hi incorporaran dos nous gegantons, el Llucià i la Mercè. Al seu costat, com sempre, els tradicionals caps de llúpia de Vic: la Vella (155 anys), el Merma (185 anys), el Nen (117 anys) i l’Estudiant de Vic, que es va presentar ahir en el marc de la 9a. Simposi d’Associacions de Donants de Sang de Catalunya a L’Atlàntida.

 

Els vigatans podran celebrar l’aniversari dels gegants en un acte que tindrà lloc el dimarts, 4 de juliol, a la Plaça de la Catedral. Prèviament, l’Ajuntament retrà homenatge als ex geganters i portadors de caps de llúpia. A més, s’han realitzat “rèpliques en goma dels gegants de Vic”, que podran adquirir-se en diferents punts de venda, tal com va explicar el representant de la Comissió de la Festa Major, Roger Albert. Degut a la rellevància per la Festa Major, els gegants també tenen un paper destacat en el cartell guanyador d’enguany, obra del dissenyador Ricard Berenguer.

 
 

Platgeta a la plaça Major

 

Roura va apuntar que la principal novetat d’enguany és la recuperació d’El Solàrium’, una activitat que s’havia celebrat fa més de dues dècades a la plaça Major, i que torna més sofisticat sota el nom de ‘La Platgeta’. Aquesta tindrà lloc el diumenge, 2 de juliol, en horari d’11 del matí a 11 de la nit, i “intentarem convertir la Plaça Major en una platja amb zona d’aigües per als més petits, chill out, hamaques, tombones, servei de begudes i d’altres sorpreses”, va detallar la regidora.

 

Les visites dramatitzades a Les Adoberies; la Trobada d’Urban Sketchers i la representació d’una obra de teatre d’Oscar Wilde a Casa Ricart són la resta de novetats d’enguany i que se sumen a d’altres esdeveniments com la segona edició de la Cursa dels 7 Portals, una iniciativa nascuda l’any passat amb molt d’èxit; les diferents cercaviles amb el bestiari de la ciutat, el correfoc o el sarau; el concert gratuït amb La Pegatina; la Mostra de Teatre Jove “Molta Merda” o la presentació de la Comissió dels Procuradors de Sant Miquel dels Sants, creada per potenciar una diada que se celebra sense interrupció des de fa 238 anys. Durant la Festa Major es promourà la campanya en contra de les agressions sexistes amb el lema “Si dic SÍ, triem on. Si dic NO, bona nit”.

 

El programa, que podeu consultar aquí, es completarà amb els actes de la Festa Major Infantil i la Festa Major Jove, que un any més tindrà d’eix vertebrador els actes de les tres colles de la ciutat -els verds, els vermells i els negres- com la Crida o els sopars populars.

 

La regidora de Cultura ha volgut agrair la col·laboració d’entitats i col·lectius que fan possible una Festa Major molt participada i lluïda.

 
 
 

Festa Major Infantil

 

Les conselleres infantils Ada Soler i Jana Vilà van explicar que enguany el Consistori Infantil havia rebut l’encàrrec de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, de pensar activitats per incloure-les al programa de la Festa Major. En aquest sentit, van proposar el Raid d’oci i aventura, una activitat que inclourà una tirolina de 145 metres al parc Balmes, un tobogan gegant d’aigua de 50 metres al carrer Cloquer i futbolí bombolla a la plaça de la Catedral. El Raid d’oci i aventura tindrà lloc el dijous, 6 de juliol, a la tarda. Pel que fa al seguici infantil, els seus representants van explicar que ja “hi ha més de cinquanta nens i nenes inscrits” i per primer cop es comptarà amb un rèplica en miniatura del tabernacle i Sant Miquel dels Sants, patró de la ciutat.

 

Des d’avui ja es pot descarregar l’aplicació per a mòbils de la Festa Major.