Es lliuren els premis del VII Concurs de cartells pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència vers les Dones i de la primera edició del concurs de microrelats “Dones amb Veu i Lletra”

Mariona Conde Labraña guanya el concurs de cartells, i Elena Crespi Asencio, el de microrelats

Lliurament de premis.
Lliurament de premis

La setmana passada es van donar a conèixer les persones finalistes i les guanyadores del VII Concurs de cartells pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència vers les Dones, i del I Concurs de microrelats “Dones amb Veu i Lletra” en un acte al Museu del Ter de Manlleu. La guanyadora del concurs de cartells va ser per Mariona Conde Labraña amb ‘ Jo no moro per tu’ i del concurs de microrelats, Elena Crespi Asencio per ‘Mai és tard per a descobrir el vermell’. En el cas dels microrelats el concurs comptava amb dos accèssits que varen ser pel microrelat ‘Henna’ de Rosa Vila Martínez i per ‘Discussió’ de Jordi Ortiz Casas.

 

Per primera vegada aquest 2018 agrupa la setena edició del concurs de cartells per buscar la imatge que difongui els actes del Dia Internacional per l’eliminació de la violència vers les dones; i la primera edició del concurs de microrelats, que pretén sensibilitzar, conscienciar a la població sobre les violències masclistes per eradicar-les, erigint la creació literària com a eina de visualització de les lluites personals i col·lectives.

 

Ambdues convocatòries han estat organitzades per l’oficina del VicDones-SIAD Osona (Ajuntament de Vic i Consell Comarcal d’Osona), SIAD Manlleu (Ajuntament de Manlleu), l’àrea de Polítiques d’Igualtat (Ajuntament de Torelló) i la Mancomunitat la Plana.

 

Tant en un cas com l’altre el jurat va comptar amb la participació de les tècniques d’igualtat de la comarca, amb la col·laboració de les ecriptores Anna Miralpeix Llobet i Gemma Gil Aris escriptores en el jurat de microrelats. En el cas del concurs de cartells va comptar amb la participació d’Elisenda Soler Prat ( Escola d’Arts Plàstiques de Torelló) i Teresa Llimós Rosell ( Ass. Mares Món de Manlleu).

 

L’acte va estar obert a tota la població i va comptar amb representació política de la comarca. També es va realitzar una visita guiada per les instal·lacions del Museu per conèixer l’exposició Xinxes, puces i fabricantes – les treballadores del tèxtil al Ter.

 

Tant el cartell i microrelat guanyadors i els dos accèssits es podran veure a les xarxes socials dels diferents ens organitzadors.

 

Jo no moro per tu

 

 

 

Mai és tard per descobrir el vermell

 

 

La Mercè tenia setanta anys i mai havia tingut un orgasme. Quan feia l’amor amb el seu marit, al cel sia, només ell s’escorria. Pensava que allò era normal. I no s’havia atrevit a preguntar res a les seves amigues. No volia que pensessin que era una fresca. Déu me’n guardi! Però... malgrat tot i després dels anys, ella tenia curiositat. Sobretot després d’anar a aquella xerrada de sexualitat a la que no va dir res però va ben parar les orelles.

Una nit va començar a donar voltes al llit. És molt important conèixer les sensacions que et pot donar la vulva, havia dit aquella noia. I va ficar la mà sota la camisa de dormir i va començar a tocar amb suavitat el seu entrecuix. I li va venir al cap aquell noi amb qui s’havia escrit un parell de cartes abans de començar a festejar amb en Marcel. Les galtes se li van enrogir, retrobant sensacions de més de cinquanta anys enrere. I entre carícies, records i fantasies, la Mercè va sentir com un formigueig se la menjava per dins. Tocant el cel.