Èxit de la primera edició de “La Prèvia del Medieval”

De l’1 al 4 de desembre “La Prèvia del Medieval” ha arribat a més de 1.500 persones a través d’una vintena d’activitats, gratuïtes i familiars, als espais culturals de la ciutat. La satisfacció de l’organització per la qualitat de la proposta, la implicació de les entitats de la ciutat i la resposta de la població fa pensar en la continuïtat de la iniciativa, estrenada aquest 2022

 Participants a la gimcana “Encanteri Medieval” al nucli antic de Vic.
Participants a la gimcana “Encanteri Medieval” al nucli antic de Vic

 

La Prèvia del Medieval ha tancat la primera edició amb èxit de participació: més de 1.500 persones, procedents, majoritàriament, de Vic i poblacions de la comarca d’Osona, han participat a la vintena d’activitats organitzades als espais culturals de la ciutat, amb l’objectiu d’acostar el Vic medieval a la població.

 

Entre l’1 i el 4 de desembre s’han desenvolupat activitats culturals com visites guiades i teatralitzades, tallers de pintura i cal·ligrafia, intervencions artístiques, monòlegs d’humor, espectacles teatrals i cicles de conferències, als espais emblemàtics i referents de la ciutat com la Plaça Major, la Casa Pratdesaba, el Vicpuntzero, el MEV, Museu d’Art Medieval, l’Albergueria, La Farinera, o la Jazz Cava, que han comptat amb una important implicació de les entitats i una nombrosa participació de la població. 

 

Segons Bet Piella, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vic, “ha estat una primera edició molt satisfactòria, per la proposta elaborada, la implicació de les entitats de la ciutat i la resposta de la gent. Això ens anima a pensar en clau de continuïtat i de molt recorregut”.

 

Des de l’organització es considera que “s’han aconseguit els objectius de reforçar el vincle entre la ciutadania i la identitat medieval de la ciutat, fent valdre la història i el patrimoni cultural medieval a través d’un programa d’activitats pensades per al públic local i comarcal de la mà dels principals agents i entitats de la localitat vigatana”. 

 

Aquesta nova iniciativa s’ha fet realitat a partir de l’acord entre l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, el MEV, Museu d’Art Medieval i diverses entitats. En paraules d’Oriol Picas, director del MEV, Museu d’Art Medieval, aquesta col·laboració “ha generat sinergies positives que han permès fer més, més gran i amb més repercussió”.

 

Els agents i les entitats de la població que han donat suport a “La Prèvia” han estat: Vicpuntzero, Forumvicus, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Escola d’Hostaleria d’Osona, Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme del Moianès i Osona, Creacció (XPT Osona i Fetaosona), La Clota i el Refugi, La Farinera (Centre d’Arts Visuals de Vic), Centre d’Investigadors Arqueològics d’Osona (CIAO), ACVic, Jazz Cava, Associació de Vic Informadors, Patronat d’Estudis Osonencs, Teatre Essela i Biblioteca Pilarin Bayés, a més de les àrees de Turisme, Educació, Patrimoni i Centre Cívics i Cultura de l’Ajuntament de Vic.