Experts d’Estats Units, Regne Unit, França, Itàlia i Espanya participen en el 1r Fòrum del Formatge a Vic

L’educació i la formació sobre el món del formatge i els làctics tan a les escoles com a nivell de consumidors ha estat un dels temes centrals del debat

El 1r Fòrum de Formatges organitzat en el marc de la Fira Lactium ha aplegat una trentena de professionals del sector procedents dels Estats Units, Regne Unit, França, Itàlia i de diversos punts de la geografia catalana i espanyola per debatre sobre el paper dels làctics artesans en la societat actual. L’educació i la formació sobre el món del formatge i els làctics tan a les escoles com a nivell de consumidors ha estat un dels temes centrals del debat. Durant el Fòrum s’ha destacat la importància que el sector expliqui les qualitats del producte i en promocioni la seva cadena de en les xarxes comercials. En aquest sentit, els assistents han posat sobre la taula el baix valor, que actualment té el formatge, i la importància de revolucionar el sector per preservar-lo. Finalment, també s’ha remarcat la importància de vincular el formatge als restaurants de casa nostra com a producte de referència.L’activitat, que s’ha desenvolupat a la sala Modernista del Casino de Vic, aquest divendres, 30 d’abril al matí, ha estat moderada pel gerent de l’ACREFA i coorganitzador de la fira, Oriol Urgell.El president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde, Josep Burgaya, ha donat la benvinguda als assistents assegurant que el Lactium “és un punt de trobada i d’intercanvi perquè els professionals del sector hi facin el seu negoci i promocionin aquest producte”. Burgaya ha recordat que la ciutat de Vic i la comarca formen part d’una zona en què “la producció de productes de qualitat i de transformació ha estat i continua essent fonamental en l’economia”. L’acte també ha comptat amb la presència del director general de Prodeca, Ferran Bienert, qui ha felicitat a l’ImpeVic per la iniciativa així com també a tots els professionals internacionals per apostar per aquest Fòrum “que ens ajudaran a posar en valor els formatges catalans”.Max McCalman, responsable d’Artisanal Cheese i col•laborador del “New York Times” (EUA); Davide Gufanti, propietari de Gufanti Afinadors a Torí (Itàlia); David Lockwood, propietari de Neal’s & Yard de Londres (Regne Unit); Martyn Letall, distribuïdor de formatges de Brindi S.A. (Regne Unit), Jesús Pombo i Maria Yolanda Segura, propietaris de Poncelet a Madrid (Espanya); Alain Depal, director de la planta de Flor d’Esgueva -del Grup Lactalis- de Peñafiel (Espanya); Daniel Fuhrer, director de la planta –també del Grup Lactalis— de Viladecans (Catalunya); Joan Sucarrats, director de la “Cuina” (Catalunya); Joan Roca, cuiner i propietari del restaurant Celler d’en Roca de Girona (Catalunya); Nandu Jubany cuiner i propietari del restaurant Can Jubany de Calldetenes (Catalunya); Jordi Redón, tècnic de l’àrea de Promoció Interior i Qualitat Alimentària de Prodeca; Rosalba Arrufat, tècnica de l’àrea de Promoció Exterior, Dires i Missions de Prodeca; els experts Enric Canut, Josep Cuixart, Toni Massanés i Pep Nogué; tècnics, ramaders, distribuïdors i comerciants han format part d’aquest primer Fòrum. La presentació i degustació de formatges produïts a Catalunya, amb professionals de l’estranger per promocionar i ampliar la distribució d’aquest producte, ha posat el punt i final a la jornada d’avui.