Gran acollida de la primera edició de “Dijous Llarder… i el cap de setmana, també!”
La Casa Ricart ha acollit l’Aula de l’embotit, un espai amb un ampli programa d’activitats que ha comptat amb tastos guiats, maridatges, tallers familiars i xerrades sobre el món de l’embotit. La satisfacció per part del públic i la implicació dels productors locals confirma el potencial d’aquesta iniciativa per consolidar-se en futures edicions.
Vic ha viscut una gran festa de la xarcuteria amb la primera edició de “Dijous Llarder… i el cap de setmana, també!”, que ha comptat amb una gran afluència de públic, entre el qual destaca l’assistència de professionals i experts del sector. Durant el cap de setmana, la ciutat ha esdevingut el punt de trobada de la tradició xarcutera catalana, amb un ampli programa d’activitats que ha comptat amb tastos guiats, maridatges, tallers familiars i xerrades sobre el món de l’embotit que han satisfet el públic assistent.
Un programa variat per a tots els públics
L’Aula de l’Embotit, ubicada a la Casa Ricart de Vic, ha acollit les diverses activitats. Entre les més destacades, s’han ofert tastos guiats com “Especialitats xarcuteres amb valors”, amb embotits elaborats sota criteris de sostenibilitat i compromís social, i “Farcits tradicionals dels Països Catalans”, amb el gastrònom Pep Nogué. També ha tingut una gran acollida el tast “Bombolles naturals i embotits del porc singulars”, que ha explorat
maridatges entre vins escumosos naturals i embotits de qualitat.
El públic familiar ha gaudit del taller “Petits xefs: pa amb tomàquet i llonganissa de Vic”, on els més petits han après a preparar aquest clàssic de la gastronomia catalana de forma lúdica i divertida. També s’ha presentat el llibre “Porca misèria: els oficis de la carn”, amb una xerrada i tast de sobrassades singulars a càrrec de Xesc Reina i Pep Palau.
Entrega del guardó Llonganissa d’Or
Entre els diversos actes, el divendres a la tarda, es va lliurar el guardó Llonganissa d’Or 2025, atorgat pel Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vic. Aquest premi reconeix el suport a la promoció de la Llonganissa de Vic i, en aquesta edició, s’ha concedit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. L’acte, celebrat a la Sala Noble de la Casa Ricart, ha comptat amb la presència del conseller Òscar Ordeig, que ha recollit el guardó en nom del Departament. També hi han participat representants institucionals i professionals del sector agroalimentari, consolidant aquest esdeveniment com un espai de referència per a la xarcuteria catalana.
Un esdeveniment amb futur
L’excel·lent acollida de l’esdeveniment per part del públic i dels productors locals confirma el potencial d’aquesta iniciativa per consolidar-se en futures edicions. Aquesta primera edició ha plantat la llavor d’un projecte amb recorregut, que pot convertir Vic en la capital de la gastronomia xarcutera.