ImpeVic fa balanç de la gestió feta a l’àrea de Desenvolupament Local durant aquest mandat

L’àrea de Desenvolupament Local ajuda a constituir 193 empreses que han suposat 334 llocs de treball


El president de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) i segon tinent d’Alcalde, Josep Burgaya, i el director de l’ImpeVic, Josep Comas, han fet aquest balanç de la gestió portada a terme des de l’àrea de Desenvolupament Local, aquest dimecres16 de març en roda de premsa.

Tal com ha recordat Josep Burgaya, l’administració pública “és evident que no pot substituir la iniciativa privada, però sí que ha de crear les condicions necessàries per fomentar l’activitat econòmica i el teixit empresarial de la ciutat”. Per un banda, facilitar atenció i assessorament als emprenedors, i per l’altra, generar oportunitats a totes aquelles persones que han quedat fora del mercat de treball per tal que puguin reincorporar-se, han estat dues de les funcions primordials que l’Institut Municipal ha desenvolupat durant aquest mandat a través de l’àrea de Desevolupament Local.

Des del 2007 i fins al 2010, l’ImpeVic ha atès un total de 2.073 visites presencials relacionades amb l’assessorament d’emprenedors. D’aquest total, 265 emprenedors han iniciat els seus plans d’empresa i d’aquests s’han constituït 193 empreses. Aquests nous projectes empresarials constituïts han suposat la creació de 334 nous llocs de treball directes.

Aquestes xifres que reflecteixen la “gran quantitat d’iniciatives empresarials que s’han posat en marxa perquè la majoria de la gent no vol viure de subsidis sinó que afronten l’actual conjuntura econòmica generant activitat econòmica, fent realitat els seus projectes amb l’ajuda de l’ImpeVic ” ha remarcat Burgaya. “Hem intentat donar un recolzament més qualitatiu i de proximitat als emprenedors, no només per resoldre’ls tràmits burocràtics, sinó també per avaluar el seu projecte i donar-li l’oportunitat de trobar finançament amb accions com la Jornada de l’Àngel Inversor” ha afegit Josep Comas.


Per fer més àgils i efectius els processos i gestions d’assessorament tècnic, aquesta mateixa setmana, s’ha estrenat el web www.vicempren.cat ajustat a les noves oportunitats que ofereixen les noves eines de comunicació 2.0. “Aquest nou web permet millorar la interacció entre el servei i l’usuari, atendre moltes més iniciatives empresarials amb els mateixos recursos humans” ha reiterat Comas i ha puntualitzat que el nou portal ha estat dissenyat per una de les empreses instal•lades al Viver d’Empreses, un exemple de nova creació empresarial.

L’ampliació de l’oferta de cursos de formació ocupacional i l’acolliment de Plans d’Ocupació, l’organització de cursos dirigits al sector agroalimentari, conferències i col•loquis dirigits a emprenedors i empresaris (Jornades CreEm i Trobades Empresarials), ponències i seminaris sobre l’actualitat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (e-week, Setmana digital) és un resum de les diferents accions que s’han portat a terme durant aquest quatre anys el resultat de les quals queda palès en dos grans projectes estratègics per a la ciutat: el VIT i el Parc del Coneixement i de la Innovació.

Burgaya ha assenyalat que des de l’ImpeVic s’ha treballat en la conceptualització del Parc del Coneixement i de la Innovació que, amb el finançament del FEDER, posarà en funcionament a finals d’any una incubadora per a projectes tecnològics i d’innovació, i un espai destinat a grups de recerca universitaris. Pel que fa l’espai d’integració tecnològica, el VIT, ja és una realitat ja que s’inaugurarà el pròxim divendres 25 de març. El president de l’ImpeVic ha subratllat que “hem apostat per les TIC i per l’economia del coneixement, però això no vol dir que no creguem amb sectors tradicionals tan importants, com és l’agroalimentari , sinó que aquestes noves eines també han de formar part d’aquests sectors , per innovar i millorar la seva eficiència”.