D’esquerra a dreta: M. Dolors Vila, Montserrat Rovira i Joan Font a la inauguració del Congrés Europorc

Inauguració del Congrés Europorc 2012

El congrés compta amb 200 inscrits

Avui al matí ha tingut lloc la inauguració de la 11a edició del Congrés Europorc a la Sala Sert de l’edifici el Sucre de Vic.

L’acte ha estat presidit per la regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Montserrat Rovira, la subdirectora general de Ramaderia, M. Dolors Vila, i del director del Servei agrari d’Unnim, Joan Font.

 

Rovira ha destacat la importància que té Catalunya dins del sector porcí a nivell estatal, i més encara en el cas d’Osona, el Segrià i la Noguera, “el 50% de la producció catalana és en aquestes comarques i Osona en particular és la segona comarca en importància”, ha detallat.


La subdirectora general de Ramaderia, Ma. Dolors Vila, ha explicat els reptes que encara falten per complir en aquest sector, entre els quals es troben “la sanitat animal, les exigències mediambientals i el benestar animal”. Un altre dels objectius és fomentar el sector agroalimentari intentant reduir els costos al màxim possible, per això “hi ha una sèrie d’ajuts i préstecs per a facilitar les explotacions porcines i de gallines ponedores”.

 

Finalment el director del servei agrari d’Unnim, Joan Font, ha informat dels canvis que patirà el Congrés Europorc a partir del proper d’any. Es realitzarà bianualment, un any a Lleida i un any a Vic.

 

El Congrés el configura una jornada amb tres ponències al matí i una a la tarda i compta amb 200 inscrits.

 

Pel què fa les ponències; la que obre el congrés es “ l’Evolució del mercat europeu per a carn de porc en el context d’un mercat global canviant “ a càrrec de Miguel Garcia, tot seguit “ el futur de la producció porcina en granges petites i mitjanes “ a càrrec de Xavier de Paz, i la darrera del matí “ disseny i costos d’adaptació de granges“, a càrrec de l’Òscar David Garcia i a la tarda On és el límit? Amb el conegut Josef Ajram.

 

El Congrés Europorc està organitzat pel Departament de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Unnim i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya.