Incrementen en un 35% els visitants de la Fira de la muntanya de Vic

Hi ha passat un total de 9.000 persones

Els objectius de la Fira són la seva consolidació i ser referent a Catalunya.
Els objectius de la Fira són la seva consolidació i ser referent a Catalunya

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la 32a edició de la Fira de la muntanya de Vic al recinte firal El Sucre. 9.000 persones han visitat la Fira, una xifra que suposa un increment del 35% respecte l’edició passada. “Ha vingut més gent i el Mercat d’Ocasió ha venut un 3% més respecte l’any passat”, ha explicat la regidora de Fires i Mercats, Montse Rovira. Per altra banda, Rovira també ha destacat que “estem molt satisfets en la participació a les activitats” ja que un total de 2.700 persones n’han pres part, dada que suposa un augment del 50% respecte el 2011. La regidora de Fires i Mercats considera que “els objectius fixats són la consolidació d’aquest model de Fira i que esdevingui un referent a tot Cataunya”.

 

Per la seva banda, des del Club Esquí Vic es considera que “el model de Fira és bo i el Club l’aprofita per gestionar els carnets de soci i donar el tret de sortida a la temporada d’esquí”.

 

La Fira de la muntanya de Vic és un espai de convivència entre la indústria turística i esportiva de muntanya i els professionals amateurs i aficionats al lleure de muntanya. Des de divendres i fins diumenge, 35 expositors del sector de la muntanya han mostrat els seus productes, serveis i ofertes a Vic. Paral•lelament, la Fira ha ofert una setzena d’activitats com l’escalada a la xemeneia del Sucre, un simulador d’escalada en gel, esquí de fons a la passera del Sucre, un circuit de trial amb bicicleta, un circuit d’aventura o passeig en poni, entre d’altres. La Fira també ha organitzat 9 conferències i una exposició, a més del Mercat d’ocasió.


La majoria de visitants de la Fira de la muntanya, un 60%, procedeixen de la comarca d’Osona; un 13% procedeix de La Garrotxa, El Ripollès i del Bages; un 11% de Barcelona i l’àrea metropolitana; un 10% del Vallès Oriental i del Vallès Occidental i el 6% restant prové de Girona, Lleida, Tarragona, Mallorca i Andorra.