Innovarum vol fomentar un entorn innovador a les empreses d’Osona i Catalunya
Les Jornades per a la Innovació i l'Èxit Empresarial tindran lloc a Vic els propers dies 24 i 25 d'abril
L'Ajuntament de Vic, el CIDEM, la Cambra de Comer砩 Caixa Manlleu han presentat aquest matí la primera edició d'Innovarum Jornades per a la Innovació i l'ȸit Empresarial. Aquesta nova proposta adre硤a a les empreses consisteix en un programa de conferències i taula rodones, distribut en dos dies, amb la particularitat que comencen i es clouen amb un dinar.
El prestigiós i innovador cuiner osonenc, Nandu Jubany serà l'encarregat de presentar els seus plats en els dos dinars que es proposen. D'aquesta manera s'enceten les activitats amb un exemple d'innovació en un sector amb tan potencial a Osona com és la gastronomia. A partir d'aquí es tractarà la innovació des d'altres perspectives: dimarts es podrà conèixer el model finès i els camins que han seguit per innovar empreses del relleu de Ficosa i Casa Tarradellas.
El dia segent les sessions de treball es concentraran al matí per donar pas al dinar de cloenda. La primera conferència anirà a càrrec d'Antoni Garrell que parlarà de la importància del coneixement per emprendre un procés d'innovació. Tot seguit, una primera taula rodona reflexionarà sobre l'existència d'un model català d'innovació. Més tard, també enformat de taula rodona, joves empresaris que han sabut fer-se un lloc al mercat ens confiaran les seves estratègies i els seus reptes.
Llum Urea, responsable de Desenvolupament Local de l'ImpeVic ha explicat amb detall el programa de les Jornades i ha insistit en el fet que "està pensat en un format i ofereix uns serveis als congressistes per potenciar al màxim la interrelació".
Xavier Jové, director d'Innovació i Promoció de Serveis de la Cambra de Comer砤e Barcelona, ha remarcat el fet que a Catalunya hi ha moltes pimes i "això suposa una gran riquesa però cal aconseguir sinèrgies entre elles". Per Jové, "hi ha petites empreses del nostre país que són referents més enllà de les fronteres de l'Estat".
Per la seva banda, Montse Fontarnau, delegada del CIDEM a comarques centrals, ha explicat que Innovarum pretén donar a les empreses la informació perquè desenvolupin nous models de negoci "i crear un entorn innovador entre empreses de Vic, amb un abast català". Fontarnau ha subratllat que la innovació i la internacionalització són dos factors competitius d'èxit.
Com a representant de Caixa Manlleu ha intervingut en la presentació el secretari general, Jordi Espona per a qui "innovar és clau per a tothom, no només empreses. Universitat, administració també han de tenir clar aquest repte que ens implica a tots". Jordi Espona ha reprodut les paraules d'un dels ponents d'Innovarum, Antoni Garrell: "és l'hora de l'acció perquè el món no s'entretindrà a esperar-nos".
Per acabar, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Ignasi Puig, ha explicat que Innovarum neix en el context del Pla d'Innovació de la comarca i se suma a altres iniciatives com els Premis Innovacat, de Manlleu i altres accions que la Cambra de Comer砰orta a terme. "Amb aquest tipus de jornades", ha dit Puig, "tenim més elements per anar configurant Vic com a destí de turisme de negoci i de qualitat".
El prestigiós i innovador cuiner osonenc, Nandu Jubany serà l'encarregat de presentar els seus plats en els dos dinars que es proposen. D'aquesta manera s'enceten les activitats amb un exemple d'innovació en un sector amb tan potencial a Osona com és la gastronomia. A partir d'aquí es tractarà la innovació des d'altres perspectives: dimarts es podrà conèixer el model finès i els camins que han seguit per innovar empreses del relleu de Ficosa i Casa Tarradellas.
El dia segent les sessions de treball es concentraran al matí per donar pas al dinar de cloenda. La primera conferència anirà a càrrec d'Antoni Garrell que parlarà de la importància del coneixement per emprendre un procés d'innovació. Tot seguit, una primera taula rodona reflexionarà sobre l'existència d'un model català d'innovació. Més tard, també enformat de taula rodona, joves empresaris que han sabut fer-se un lloc al mercat ens confiaran les seves estratègies i els seus reptes.
Llum Urea, responsable de Desenvolupament Local de l'ImpeVic ha explicat amb detall el programa de les Jornades i ha insistit en el fet que "està pensat en un format i ofereix uns serveis als congressistes per potenciar al màxim la interrelació".
Xavier Jové, director d'Innovació i Promoció de Serveis de la Cambra de Comer砤e Barcelona, ha remarcat el fet que a Catalunya hi ha moltes pimes i "això suposa una gran riquesa però cal aconseguir sinèrgies entre elles". Per Jové, "hi ha petites empreses del nostre país que són referents més enllà de les fronteres de l'Estat".
Per la seva banda, Montse Fontarnau, delegada del CIDEM a comarques centrals, ha explicat que Innovarum pretén donar a les empreses la informació perquè desenvolupin nous models de negoci "i crear un entorn innovador entre empreses de Vic, amb un abast català". Fontarnau ha subratllat que la innovació i la internacionalització són dos factors competitius d'èxit.
Com a representant de Caixa Manlleu ha intervingut en la presentació el secretari general, Jordi Espona per a qui "innovar és clau per a tothom, no només empreses. Universitat, administració també han de tenir clar aquest repte que ens implica a tots". Jordi Espona ha reprodut les paraules d'un dels ponents d'Innovarum, Antoni Garrell: "és l'hora de l'acció perquè el món no s'entretindrà a esperar-nos".
Per acabar, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Ignasi Puig, ha explicat que Innovarum neix en el context del Pla d'Innovació de la comarca i se suma a altres iniciatives com els Premis Innovacat, de Manlleu i altres accions que la Cambra de Comer砰orta a terme. "Amb aquest tipus de jornades", ha dit Puig, "tenim més elements per anar configurant Vic com a destí de turisme de negoci i de qualitat".