Intaboo, nou projecte enfocat a resoldre dubtes als joves i a les seves famílies
Avui, dimecres 10 d’octubre, s’ha dut a terme la presentació oficial del projecte INtaboo, a l’Oficina Jove d’Osona
L’acte, organitzat pel Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Vic, ha començat amb unes paraules de Josep-Ramon Soldevila, regidor d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, donant la benvinguda i presentant el projecte, el qual s’ha explicat i completat posteriorment amb les intervencions de Montse Juvanteny, consellera delegada de Joventut, Cultura i Dona del Consell Comarcal d’Osona, Gerard Bover, tècnic del CCO i Belén Herrero, tècnica de VicDones-SIAD Osona.
Soldevila ha dit que “des de l’Ajuntament han apostat fortament pels serveis als joves” i Juvanteny ha posat èmfasi en el fet “que des de qualsevol municipi de la comarca es pugui accedir en igualtat de condicions als serveis que s’ofereixen”.
Intaboo es presenta com un espai confidencial d’informació, reflexió i assessorament per al jovent i a les seves famílies, que pretén acompanyar en els dubtes i trobar respostes conjuntes en diverses temàtiques com poden ser les drogues, les relacions sexoafectives, la identitat de gènere i la orientació sexual, entre d’altres.
La seva creació és fruit de la detecció de necessitats específiques a través dels tallers realitzats als diferents instituts, punts joves i ajuntaments de la comarca per part de l’Oficina Jove d’Osona i l’Oficina del VicDones-SIAD Osona els darrers anys.
Així, doncs, el projecte parteix de dues línies de treball amb la finalitat de tenir impacte sobre joves, alumnat, famílies i professionals:
- Propostes educatives (formacions). Per aprofundir i treballar no només amb joves, sinó amb professorat, professionals vinculats a la joventut i pares i mares (o representants legals) com a agents fonamentals en l’etapa vital de l’adolescència.
- Atenció directa (presencial i virtual). On s’oferirà un punt d’atenció personalitzada i especialitzada, presencial i virtual, per resoldre els dubtes i inquietuds del jovent de la comarca, de les seves famílies i dels/de les professionals que els acompanyen.
A partir d’aquí, neix el concepte de la marca INtaboo, que pretén expressar inclusió (acolliment), introspecció, (auto-avaluació) i sensació d’un espai reservat. D’altra banda, fer entendre que no hi ha barreres i que es pot tractar qualsevol tema sense prejudicis ni taboos.
Finalment la presentació ha acabat amb una cloenda a càrrec de Joan Carles Rodríguez, vicepresident 1r i responsable polític de l’àrea d’Atenció a les persones i un torn de preguntes. Rodríguez ha expressat la “satisfacció per la feina feta en aquest sector i el bon exemple que el Consell Comarcal aposta sempre per projectes enxarxats prioritzant en tot moment com la ciutadania pot arribar als serveis oferts”.
Podeu consultar el document explicatiu d’Intaboo en el següent enllaç: Catàleg Tallers Intaboo 2018-2019