L’Ajuntament de Vic engega una campanya per fomentar la recollida selectiva de piles a la ciutat

S’ha instal•lat un total de 13 contenidors específics a diferents punts de la ciutat

Un dels 13 contenidors situat a l’estació d’autobusos de Vic.
Un dels 13 contenidors situat a l’estació d’autobusos de Vic

L’Ajuntament de Vic engega una campanya per fomentar la recollida selectiva de piles a la ciutat amb l’objectiu d’incrementar significativament la recollida de piles.

 

La campanya consisteix en la instal•lació de 13 contenidors específics per facilitar la recollida a diversos punts de la ciutat, 7 dels quals estan situats al carrer i són fàcilment reconeguts perquè tenen forma de pila gegant, i porten incorporada una imatge que els permet identificar ràpidament. Aquests es troben instal•lats al carrer de la Laura (davant de la Universitat de Vic), a la Rambla Tarradellas, a la plaça Francesc Moragas, a l’Estació d’Autobusos, a la plaça Andreu Colomer (davant la Biblioteca Joan Triadú), i a l’entrada dels dos establiments Carrefour de la ciutat. Paral•lelament també s’ha posat 6 contenidors específics a l’interior dels Centres Cívics i de la residència el Nadal.

 

Tots aquests punts complementen els ja existents en moltes botigues, establiments i equipaments públics, així com a la deixalleria mòbil i la deixalleria fixa.

 

D’altra banda, per facilitar l’emmagatzematge de les piles a casa, l’Ajuntament lliurarà a través de la deixalleria mòbil 500 caixetes específiques per acumular-les i després portar-les al punt de recollida.

 

Les piles i els acumuladors són uns materials que quan esdevenen residus tenen un potencial contaminant molt elevat si no es gestionen correctament, perquè contenen metalls pesants i altres substàncies molt perilloses. Per això és molt important recollir-les de forma separada i portar-les a unes plantes específiques de tractament on es recuperen aquests metalls i els materials per poder fabricar-ne de noves.

 

La campanya està finançada al 100% pels fabricants de piles, gràcies al conveni subscrit entre l’Agència de Residus de Catalunya i les Entitats Gestores dels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) de residus de piles i acumuladors, al qual està adherit l’Ajuntament de Vic.