L’Ajuntament de Vic i l’Associació d’Infermeria per l’Àfrica signen un conveni de col·laboració
El conveni signat aquesta tarda amb Insolàfrica dona suport econòmic al projecte de creació d’una aula informàtica a la Biblioteca de l’Escola d’infermeria de Kribi, al Camerun
L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i representants de l’Associació d’Infermeria per l’Àfrica ‘Insolàfrica’, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració que dona suport econòmic al projecte de creació d’una aula d’informàtica a la Biblioteca de l’Escola d’infermeria de Kribi, al sud del Camerun.
Ja fa set anys que Insolàfrica va crear i posar en funcionament l’Escola d’infermeria que actualment compta amb 150 alumnes. L’objectiu de l’associació és treballar i col·laborar amb la població camerunesa en l’àmbit de la salut, mitjançant la formació de professionals, millorant les infraestructures i l’assistència sanitària.
La signatura referma el compromís i consolida la tasca en cooperació de l’Ajuntament de Vic que acaba d’aprovar un nou Pla Director de Cooperació per a contribuir a la cooperació internacional en països en vies de desenvolupament, i on el Camerun apareix com a una de les prioritats geogràfiques de treball. En aquest sentit, Toni Serrat, regidor de Cooperació, explica que l’Ajuntament col·labora el projecte per garantir que els estudiants camerunesos tinguin accés a les noves tecnologies i a Internet a l’aula d’informàtica.
El conveni s’ha signat coincidint amb l’estada de dos estudiants de darrer any de l’escola de Kribi a la ciutat de Vic, l’Eric i la Marina, que han tingut l’oportunitat de realitzar les pràctiques com estudiants de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) a l’Hospital Universitari de Vic i al CAP Manlleu. Unes pràctiques que han estat possibles gràcies al conveni de mobilitat d’estudiants que Insolàfrica també té signat amb la UVic-UCC.
Els dos estudiants que van ser becats al Camerun per cursar aquestes pràctiques internacionals han explicat que han adquirit molta experiència durant aquestes cinc setmanes i han pogut aprendre noves tècniques, ja que els sistemes de salut són molt diferents entre els dos països.