L’Ajuntament de Vic i l’Obra Social “la Caixa” signen un conveni de col•laboració amb motiu de Vic Capital de la Cultura Catalana 2016

L’Obra Social “la Caixa” aporta 100.000 euros a VICCC 2016 i esdevé el col•laborador principal de l’esdeveniment

D’esquerra a dreta: Susagna Roura, Anna Erra, Jaume Masana i Joaquim Macia a la signatura de l’acord.
D’esquerra a dreta: Susagna Roura, Anna Erra, Jaume Masana i Joaquim Macia a la signatura de l’acord

 Avui al matí ha tingut lloc la signatura del Conveni entre la Fundació Bancària “la Caixa” i l’Ajuntament de Vic per un import de 100.000 euros, amb l’objectiu d’afavorir i promoure el desenvolupament de les diverses activitats de caràcter cultural, artístic i social que l’Ajuntament organitzarà en el marc de Vic, Capital de la Cultura Catalana. D’aquesta manera La Fundació Bancària “la Caixa” es convertirà amb el  col·laborador principal de tots els actes programats durant el 2016.

 

L’acord l’han formalitzat alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana. Erra ha posat de relleu que “aquest acord és fruit d’un gran esforç per buscar finançament privat a la iniciativa i d’aquesta manera el projecte pot arribar a ser més ambiciós”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha agraït la bona entesa i comprensió per part de l’entitat bancària de poder segellar aquest acord que aposta per la cultura i poder mostrar arreu, la nostra capacitat de lideratge com a ciutat”.Per la seva banda, Masana ha exposat que “l’acord és fruit del compromís de CaixaBank amb la ciutat de Vic i la comarca d’Osona”. L’entitat –ha afegit- es suma així a un esdeveniment que, a més de la seva dimensió social i cultural, serà motor de dinamització econòmica per al territori”.

 

La signatura del conveni significa, un fort impuls per a la ciutat, que afronta aquesta capitalitat cultural catalana amb la finalitat de mostrar, explicar i difondre la cultura en un sentit global i universal, des d’un marc nacional, amb voluntat internacional i amb perspectiva de futur. Per aquest motiu la programació que s’ha pensat per a tot l’any, dóna cabuda als diferents àmbits culturals i a totes les expressions artístiques, disciplines, estils i gèneres (fotografia, pintura, escultura, disseny, cinema, literatura, arts escèniques, popular, festiva i tradicional).

 

Aquesta col·laboració, doncs, permetrà posar de relleu i en valor la cultura catalana i donar visibilitat a una gran varietat d’artistes, novells i consagrats, al mateix temps es generaran espais d’anàlisi, reflexió i debat tot buscant nous models de gestió cultural, noves fórmules, noves plataformes, noves eines i nous recursos. Es persegueix l’objectiu de deixar un pòsit, amb activitats i propostes, que transcendeixi més enllà del 2016.