L’Ajuntament de Vic presenta el projecte Vida i Dignitat per a les persones grans

Es tracta d’una iniciativa conjunta amb l’Associació per la Sostenibilitat Ecològica, Humana i Social

La presentació del projecte va tenir lloc a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic.
La presentació del projecte va tenir lloc a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic

 L’Ajuntament de Vic ha impulsat el projecte Vida i Dignitat per a persones grans amb l’objectiu de donar assistència a les persones grans que tenen dificultats per cobrir les seves necessitats de la vida diària. L’acte de presentació va tenir lloc a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic, i va anar a càrrec del regidor de Benestar i Família, Xavier Farrés; la coordinadora de l’Àrea Social de l’Ajuntament de Vic, Núria Homs; el president de l’Associació per la Sostenibilitat Ecològica, Humana i Social, Miquel Riera i el director de l’Associació per la Sostenibilitat Ecològica, Humana i Social, Joan Redorta.

 

La iniciativa té l’objectiu d’arribar a les persones grans que viuen a casa, sobretot majors de 65 anys, i comprovar si tenen cap necessitat que els serveis socials puguin cobrir. “Professionals voluntaris s’adrecen a les llars on hi viuen persones grans per veure com porten cobertes temes relacionats amb la higiene, calefacció, alimentació, etcètera”, va explicar el regidor Farrés, que va continuar: “Després de la visita i en cas que es detectin necessitats descobertes, es fa una proposta d’actuacions perquè els serveis socials o sanitaris de l’Ajuntament hi puguin intervenir”. L’objectiu del programa és que “les persones grans puguin ser el màxim d’autònomes a casa seva”, va manifestar. Cada tres mesos es farà una nova visita amb l’objectiu “de fer un seguiment i un acompanyament”.

 

Per la seva banda, el director de l’Associació per la Sostenibilitat Ecològica, Humana i Social va manifestar “que tothom té la necessitat de viure amb dignitat” i va destacar que l’entitat “no vol actuar amb paternalisme sinó que dóna un cop de mà a aquelles persones que ho necessitin”.

 

El projecte es nodreix d’una colla de voluntaris que ofereixen aquest acompanyament a les persones grans. Per altra banda, la iniciativa també ofereix recolzament a familiars i malalts d’Alzheimer, oferint-los recursos i estratègies per tal de fer front a la seva malaltia i les seves conseqüències.

 

Per ara, s’han efectuat al voltant d’un centenar de visites a domicilis i s’han detectat necessitats en un 10% d’aquests. La previsió és que en els propers mesos s’arribi a 2000 llars de la ciutat.

 

Per a fer de voluntari o sol•licitar aquest servei cal adreçar-se a l’Associació per la Sostenibilitat Ecològica, Humana i Social al telèfon 93 886 31 73.