L’Ajuntament de Vic presenta un pressupost pel 2006 amb un clar accent en les persones i en la convivència

És de 35,74M€ i suposa un increment de l'11,35% <BR><br>

L'Ajuntament de Vic ha presentat aquest matí les línies generals dels pressupostos del 2006 per aquesta institució. El pressupost consolidat és de 35.746.550€ amb un increment respecte l'anterior de l'11'35. El pressupost té "un marcat accent en les persones i en la convivència", segons ha manifestat l'alcalde de Vic, Jacint Codina. Els pressupostos del 2006 s'han consensuat amb el grup municipal d'ERC, qui emetrà el seu vot favorable en el Ple Municipal del proper dilluns, dia 13 de febrer. Els regidors d'ERC, Josep M. Font i Lluís Casellas, han estat presents a la roda de premsa. El regidor d'Hisenda, Enric Castellnou, no ha descartat que algun altre grup polític pugui votar favorablement aquest pressupost.



L'alcalde ha manifestat que l'entesa, pel que fa al pressupost del 2006, amb el grup d'ERC "porta estabilitat al govern de la ciutat" i que "la voluntat de diàleg que hi ha hagut per les dues parts, sigui de més llarg recorregut".



Per la seva banda, Font, ha fet una valoració positiva de la negociació que hi ha hagut entre CiU i ERC i també ha desitjat "que tingui continutat".



Els eixos principals sobre els quals ha estat elaborat el pressupost de 2006 són:



1. El refor硭ent a l'atenció a les persones que abasta diverses àrees:

gent gran i assistència domiciliària

Pla de l'entorn en ensenyament

els cinc programes inclosos en el Pla de Barris: Dona connecta't / Envelliment actiu / Joves Vic Sud / Convivència a través de l'esport / Vens i venes, xarxa per a la transmissió de valors

els programes de cohesió social

l'acció d'agents cívics 3 enguany en funcions d'orientació, assessorament, mediació i vigilància



2. Ampliació i enfortiment de les actuacions en medi ambient

millores i ampliació de parcs i jardins urbans i plantacions d'arbres

culminació de la recollida selectiva descombraries

refor砤e la neteja viària.



3. El manteniment dels serveis municipals i urbanisme, que continuen constituint la part important del pressupost de despeses.



4. Disminució de la càrrega financera, malgrat la realització d'obres municipals importants.

baixa del deute viu

l'increment de l'estalvi net.



5. IMPE. La seva activitat podrà créixer notablement, i mantindrà la freqència de fires-mercats-fòrums. Les novetats més destacades són la creació d'Eurovacum, sobre la ramaderia vacuna, que vol ser l'equivalent en vacú de la promoció en porcí; i la Setmana del Porc per potenciar les activitats porcines lligades especialment al Dijous llarder.



6. IMAC. S'ha aconseguit una major coordinació entre el departament de Cultura i l'Institut que ha afavorit conseqències positives com els convenis amb diverses entitats per a esdeveniments culturals de relleu, com Premis Július, Biennal d'art i de fotografia, escena H i Gimcana Castellera; diversificació per barris de l'oferta cultural i major dotació de les activitats de la Festa Major per a la realització de més actes i més populars.



7. IME:

es pretén superar la xifra de 8300 hores d'ús de les installacions municipals

la incorporació de noves infraestructures, com la pista de ciclisme, els camps de rugbi i de beisbol, i la fase 2 del segon pavelló

el potencialment amb més dotació dels programes per a la gent gran, l'esport a l'escola, als barris, i també el rocòdrom

les millores als pavellons de la Ctra. de Sant Bartomeu i al pavelló-gimnàs.









Vic, 9 de febrer de 2006