L’Ajuntament de Vic publica la memòria de l’any 2019
El document resumeix en dades la feina feta en l’exercici anterior seguint el full de ruta del Pla d’Actuació Municipal (PAM)
Avui fa exactament un any, el 15 de juny de 2019, l’alcaldessa Anna Erra i tot l’equip de govern de l’Ajuntament de Vic prenien possessió del seu càrrec i encetaven un nou mandat. Coincidint amb aquest aniversari, es fa pública la memòria: Ajuntament de Vic en dades 2019.
Aquest document recull les informacions dels serveis i les principals activitats realitzades a Vic durant l’anterior exercici d’acord amb el Pla d'Actuació Municipal (PAM) de Vic, el full de ruta de la política municipal. Dia a dia es treballa amb la ferma voluntat de crear “una ciutat a la mesura humana, on es posin les persones al centre”, segons l’alcaldessa, i en la qual es redistribueixen els recursos públics de manera socialment justa. Per a Erra, la intenció és aconseguir “una ciutat accessible, amb serveis de qualitat, saludable, sostenible i que promogui el coneixement i el progrés econòmic”.
Amb aquestes premisses, i tenint en compte els recursos que l’administració té al seu abast, el PAM defineix els objectius a assolir estructurant-los en cinc grans eixos:
- Eix 1. Ciutat amb una administració oberta, moderna i propera.
- Eix 2. Ciutat accessible i amb serveis de qualitat.
- Eix 3. Ciutat del coneixement i amb progrés econònomic.
- Eix 4. Ciutat per a les persones.
- Eix 5. Ciutat saludable.
La memòria 2019 de l’Ajuntament de Vic s’estructura en diferents apartats que recullen i exposen la feina que gestionen les diverses àrees del consistori: pressupostos, subvencions i ajuts, ciutadania, agents cívics, mediació, habitatge, serveis socials, igualtat, joves, esports, salut, educació, cooperació, cultura, turisme, mobilitat, urbanisme, manteniment, medi ambient, fires i mercats, promoció econòmica, comerç, participació, i comunicació i transparència.
La publicació de la memòria, document que arriba a la quarta edició consecutiva, és una mostra més del compromís per assolir una administració més oberta, transparent i atenta a la ciutadania. Per aquest motiu es presenta en format interactiu i també digital, per tal d’evitar generar residus innecessaris de paper, en coherència amb la sensibilitat per preservar el medi ambient i aconseguir una ciutat més sostenible, com recorda la campanya “Suma’t al zero”.