Cas d’èxit de Reempresa a Vic

L’Ajuntament ofereix subvencions a comerços i negocis de Vic que s’adhereixin al programa Reempresa

L’ajut, de fins un màxim de 3.000 euros, es pot sol·licitar fins el 30 de setembre de 2019 o fins que s’acabi la dotació pressupostària. El 2018 es van registrar 13 casos d’èxit a Vic i es van poder preservar 32 llocs de treball gràcies a Reempresa

L’Ajuntament de Vic posa a disposició dels comerços i negocis de la ciutat un ajut econòmic als que hagin participat en el programa Reempresa, un mecanisme d’emprenedoria i creixement professional pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d’una empresa d’altres, en funcionament, per a fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la.

 

La subvenció, d’un màxim de 3.000 euros, servirà per cobrir un 10% de la inversió necessària per la transmissió del negoci amb el requisit que l’adhesió al programa Reempresa s’hagi fet entre l’1 d’octubre de 2018 i el 31 d’octubre de 2019.

 

Tots els negocis i comerços que es beneficiïn d’aquesta aportació econòmica hauran de presentar la justificació de la subvenció abans del 15 de novembre de 2019.

 
 

13 casos d’èxit i 32 de llocs de treball preservats a Vic

 

El regidor de Promoció Econòmica, Josep Arimany, remarca que “l’any passat Vic va registrar 13 casos d’èxit de Reempresa i es van preservar 32 llocs de treball directes gràcies a aquesta iniciativa”. Un programa que està promogut per la Patronal Catalana Cecot i Autoocupació, amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), d’àmbit català, i que l’Ajuntament de Vic vehicula mitjançant Creacció.

 

En estructurar el procés de Reempresa es mantenen tots els actius de l’empresa i aquesta continua en funcionament, mantenint els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i proveïdors, i donant valor a tota la història, especialment a l’esforç desenvolupat en la creació i desenvolupament inicials de l’empresa. A més, ambla cessió d’empreses es reforça el teixit empresarial actual i de futur i es promou un mercat susceptible de provocar creixement econòmic.

 

L’empresa en funcionament ordinari té moltes més possibilitats i capacitats de generació de recursos que una nova empresa que comença de zero, i evita la conflictivitat i judicialització dels processos empresarials de tancament.

 

Així, els reemprenedors es beneficien d’un acompanyament en el traspàs i un assessorament i seguiment de la posada en marxa del negoci a cost zero, tant pels reemprenedors com pels propietaris del negoci en traspàs, també anomenats cedents.