L’Ajuntament promou l’adequació i l’enjardinament de les comunitats veïnals de forma autogestionada

Les jornades de treball s’emmarquen dins del programa Veïnat+ i tenen l’objectiu de fomentar el treball comunitari per adequar i enjardinar espais comuns exteriors de les comunitats de veïns i veïnes

Elisabet Franquesa a la jornada de treball comunitari.
Elisabet Franquesa a la jornada de treball comunitari

 L’Ajuntament ha iniciat noves actuacions col·lectives per positivar el manteniment dels espais de les comunitats de veïns i veïnes per continuar fomentant la bona convivència i cohesió. Uns treballs que es realitzen per persones que formen part de les comunitats que reben el suport del Servei d'Habitatge Clarella de l'Associació Sant Tomàs, i persones derivades del programa de mesures alternatives, que permet realitzar treballs comunitaris per compensar sancions administratives. 

 

La primera jornada de treball conjunt ha tingut lloc avui al matí en dues comunitats del barri del Sucre. Durant la jornada s’han adequat i enjardinat els espais comuns exteriors, aplicant-hi la metodologia ‘aprenentatge-servei’ que fa possible que les persones que hi participin adquireixin coneixements i competències en jardineria i, al mateix temps, facin una acció de servei a la comunitat. 

 

La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, ha exposat que la iniciativa propicia “noves oportunitats per crear i enfortir les relacions socials entre les persones que viuen a les comunitats”. Al mateix temps “es contribueix al benestar general de les persones que hi participen”, ha afegit.

 

Per Franquesa, que ha estat acompanyada del responsable de l’àrea social i educativa de l’Associació Sant Tomàs, Abel Fontanet, el programa Veïnat+ és “una oportunitat per seguir fomentant valors com ara la cohesió social i el treball comunitari”.

 

Participants a la jornada de treball comunitari

 

Veïnat plus

 

Veïnat+ té l’objectiu de promoure experiències positives en matèria de bon veïnatge a la ciutat de Vic, i l’equip que en forma part treballa en àmbits d’actuació transversals per fomentar la convivència veïnal a través de l’acció comunitària i promoure la participació a través d’espais i mecanismes que fomentin la diagnosi i l’organització col·lectiva.

 

El programa també dona suport a les comunitats de veïns i veïnes per a la millora de l’organització, el funcionament i la convivència; es treballa amb la comunitat perquè la gent participi i s’impliqui en els problemes que l’afecten; es desenvolupen actuacions adaptades a les noves necessitats socials i residencials i es donen a conèixer els drets energètics i mesures d’estalvi i eficiència energètica.

 

 

El programa de l’Ajuntament de Vic va ser un dels 5 finalistes en la desena edició del premi Josep M. Rueda de la Diputació de Barcelona que reconeixen projectes d’intervenció social comunitària.