Ple de l’1 de març de 2017

L’Ajuntament subvencionarà el cost de contractació laboral a persones majors de 45 anys de Vic que estiguin a l’atur

Aquesta mesura vol ampliar la subvenció que ja es destina a contractar menors de 30 anys de la ciutat

Les empreses que contractin persones majors de 45 anys que estiguin a l’atur també rebran subvencions de l’Ajuntament de Vic. Així es va aprovar per unanimitat en el ple celebrat ahir i que amplia l’ordenança vigent d’atorgament de subvencions a les empreses que contracten joves amb formació acadèmica de grau mig.

 

Tenint en compte les dades d’atur de l’any passat, el regidor de Promoció econòmica, Josep M. Arimany, va explicar que la mesura vol ajudar les persones que tenen dificultat per trobar feina i es manté “la voluntat de potenciar el col·lectiu”. De fet, les últimes dades posen de manifest que la taxa d’atur es concentra en la franja de persones majors de 45 anys i la situació s’agreuja, sobretot, en el cas de dones amb més de 55 anys que viuen situacions d’atur de llarga durada.

 

El regidor de Vic per a tots, Arnau Martí, va manifestar que “tot i que som conscients que potser ens quedem curts amb el pressupost que s’hi destina”, un total de 45.000 euros, és important per reforçar aquesta problemàtica i va posar en valor la que considera una molt bona proposta per la ciutat. En la mateixa línia, la iniciativa també va ser celebrada pel regidor de Capgirem Vic, Joan Coma.

 

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va remarcar que es tracta d’un gran projecte de ciutat per les necessitats laborals que hi ha en aquest moment i que servirà per estimular la creació de llocs de treball tant per a joves com per a majors de 45 anys, subvencionant-ne la contractació laboral.

 

 

Dissolució de l’IME

 

L’aprovació inicial de la dissolució de l’Institut Municipal d’Esports (IME), aprovada unànimement, començava amb les paraules d’agraïment del regidor d’Esports, Titi Roca, cap a totes les persones que han estat treballant per l’esport i les entitats esportives de Vic.

 

Roca va dir que des del consistori se seguirà donant el mateix servei en l’àmbit esportiu i que els treballadors de l’IME seguiran tenint els mateixos drets i deures i es prioritza  l’agilitat del servei. El regidor va detallar que la junta de l’organisme, que està formada per membres externs i representants polítics dels diferents grups municipals, es mantindrà amb un altre nom.

 

La dissolució arriba per reduir l’augment de la càrrega administrativa que suposen les obligacions de subministrament d’informació al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. D’aquesta manera, els béns, els drets, les obligacions i el personal en plantilla que fins ara tenia l’Institut passaran a incorporar-se al patrimoni de l’Ajuntament.

 

Sara Blázquez, regidora de Capgirem Vic, va exposar que “tot el que sigui recuperar la gestió més directa de l’Ajuntament es veu bé”.

 

Per altra banda, Arnau Martí, espera que la nova etapa es pugui assumir amb les mateixes garanties, tot i entenent les necessitats administratives i jurídiques que aboquen a aquest canvi.

 
                                                                                                                                                                                       

Pla de barris

 

La mateixa sessió va servir per aprovar la proposta de modificació de Pla de Barris, aprofitant el finançament amb que es comptava, amb l’única abstenció dels regidors d’ERC-Som Vic i els vots a favor de la resta del consistori. Dita modificació inclou la urbanització del carrer del Bisbe Torres i Bages, l’enderroc de la benzinera de La Pista, la Rambla Sant Domènec, la connectivitat amb el Parc Jaume Balmes i el projecte de la Biblioteca, entre d’altres.

 

Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme, va manifestar la voluntat de poder acabar la Biblioteca abans de finalitzar el mandat però es veu inviable degut a l’anul·lació del POUM. Palmero va subratllar que es tracta d’un projecte molt important per la ciutat, que forma part del programa de l’equip de govern, i que s’hi està treballant fort ja que “som els primers a qui ens ha sabut greu que l’anul·lació del POUM endarrerís la portada a terme de la nova Biblioteca”.

 

En la mateix línia, l’alcaldessa va reblar que per molt que els tràmits urbanístics ho endarrereixin mai s’ha d’interpretar com un alentiment en la voluntat de l’equip de govern de treballar per aquest equipament tan important per la ciutat.

 
 

El Club Patí Vic a debat

 

Un dels punts que va aixecar més controvèrsia, inclòs dins de la modificació de crèdit va ser la subvenció de 50.000 euros al Club Patí Vic. Anna Erra va justificar-la remarcant que “s’ajuda al Club perquè aquesta entitat la volen salvar ells, la junta vol sortir-se’n i d’aquí ve el nostre acompanyament”.

Amb aquest ajut, en què hi haurà una cessió per deu mesos a l’Ajuntament, a raó de 27 hores setmanals,  i 30 entrades diàries per als casals d’estiu, es volen mantenir els treballadors i els subministraments del Club perquè si no tancaven l’aigua i els subministraments. Conseqüentment,  més de 300 nens i nenes de la ciutat es quedaven sense activitat. Una situació que s’havia explicat unes setmanes abans en una reunió mantinguda amb els diferents grups polítics assistents a la trobada amb l’entitat.

Erra va afegir que espera que en l’assemblea del proper 21 de març tothom posi el club al davant, “aquest és el nostre compromís amb la ciutat i esperem que aquesta petita empenta serveixi perquè puguin tirar endavant”.

 

Per la seva banda, Arnau Martí va destacar la funció educativa i l’activitat que genera el Club Patí Vic a la ciutat emfatitzant que “hi ha una situació d’emergència a l’entitat amb una quarantena de treballadors” i celebra aquest cop de mà amb contraprestació que va presentar el regidor d’Hisenda, Àlvar Solà.

 

La modificació de crèdit que incloïa aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, Vic per a tots i Plataforma Vigatana; l’abstenció d’ERC-Som Vic i els vots en contra de Capgirem Vic.

 
MOCIONS: 

A/ Moció presentada per ERC-SomVic per a la reorientació del Museu de l’Art de la Pell de Vic. La moció no s’aprova. Vots a favor d’ERC-Som Vic; abstencions de PLV i Vic per a tots; i vots en contra de PDeCat-Unió-PSC i Capgirem Vic.

B/ Moció presentada per Capgirem Vic per declarar Vic municipi compromès amb la cultura de la pau i la desmilitarització. La moció s’aprova amb els vots a favor de PDeCat-Unió-PSC, ERC-Som Vic, Capgirem Vic i Vic per a tots; i el vot en contra de PLV.

C/ Moció presentada per Vic per a tots sobre el servei de subministrament d’aigua potable. La moció s’aprova amb els vots a favor de PDeCat-Unió-PSC, Capgirem Vic, PLV i Vic per a tots; i els vots en contra d’ERC-Som Vic.