L’alcalde d’Olot demana a la UVic-UCC que els incorpori en els projectes més ambiciosos

Olot i la Garrotxa han estat el territori convidat a la primera trobada Fem UVic Territori

Fotografia de grup .
Fotografia de grup

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya va acollir ahir al vespre la primera trobada del programa FEM UVic Territori “Universitat i societat” amb Olot i la comarca de la Garrotxa com a convidades. Aquest programa l’organitza el Patronat de la Fundació Universitària Balmes i el lidera el patró Pere Prat, alcalde de Manlleu. L’objectiu de la trobada era donar a conèixer els estudis, els serveis i les instal·lacions que la Universitat pot oferir als territoris de referència i així compartir projectes i crear sinergies.

 

Es tractava d’establir un lligam, tal com va informar el director general de la FUB, Joan Turró, per tal d’augmentar la presència de la UVic en el territori i teixir xarxes de relació entre els municipis. Joan Turró va explicar als visitants el model de governança de la UVic-UCC, un model que “permet aconseguir el màxim d’eficiència”.

 

La trobada fou presidida pel tinent d’alcalde i regidor de Ciutat del Coneixement de l’Ajuntament de Vic, Josep Arimany, que va destacar la importància de crear trobades entre els territoris per a generar sinergies. Per la seva banda, Josep M. Corominas, alcalde d’Olot va agrair l’acollida, va manifestar les clares aspiracions a tenir estudis universitaris i va demanar “que la UVic-UCC incorpori Olot i la Garrotxa en els seus projectes més ambiciosos”.

 

La comitiva convidada estava formada per més d’una trentena de persones, representants d’empreses garrotxines com La Fageda, Transports Minguet, Bassols Energia, IGFA, Wattia, Spinreact o Tavil; representants de món de l’educació i la cultura com el Col·legi d’Arquitectes, l’Escola Pia, l’Observatori de la Garrotxa, l’Escola d’Art, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, Kreas, ALBA, CPA; i representants dels mitjans de comunicació, com Ràdio Olot i La Comarca. També l’Ajuntament d’Olot hi estava fortament representat amb la presència dels regidors de Benestar Social, de promoció de la Ciutat d’Olot i d’Ensenyament, a més del gerent.

 

La trobada va començar a Creacció, l’agència d’Emprenedoria i Innovació d’Osona, on després dels parlaments de benvinguda hi va haver una visita per les instal·lacions. Posteriorment, la comitiva es desplaçà a Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia i Gestió Ambiental i Alimentària (BETA), on el seu director Sergio Ponsá va explicar els projectes d’R+D+i que porta a terme el centre i les possibilitats de fer transferència de coneixement.

Posteriorment els visitants també van poder conèixer la Biblioteca Ricard Torrents i presenciar el funcionament del centre de simulació en entorns clínics, de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar.

 

L’acte es va cloure amb un sopar en què el rector va presentar l’oferta acadèmica i els serveis de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i va destacar la importància de la connexió entre l’àmbit acadèmic i l’àmbit social i econòmic del territori. Per últim, Pere Prat, va explicar el projecte FEM UVic Territori i va destacar que “permet que la UVic tingui més referències amb els integrants del patronat i el seu entorn”.